Στα άκρα η κόντρα Μπουτάρη-συμβασιούχων για τα σκουπίδια: «Αν με σταματήσουν θα φωνάξω τα ΜΑΤ»

Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αναθέτει σε ιδιώτες την αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν «πνίξει» τη συμπρωτεύουσα

Μέχρι τέλους είναι αποφασισμένος να πάει την κόντρα με τους εργαζόμενους ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει θα αναθέσει την αποκομιδή σκουπιδιών  με διαγωνισμό σε ιδιώτη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live U», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε:

«Την Πέμπτη μετά από έγκριση της επιτρόπου, κάναμε μια εκδήλωση ενδιαφέροντος για προσφορές για 3 ημέρες, ώστε να σηκώσουμε 1500 τόνους από την πόλη. Αυτό δεν θα πει ιδιωτικοποίηση. Αυτό θα πει φροντίζω την πόλη μου! Η κατάθεση προσφορών για τους ιδιώτες λήγει σήμερα. Εγώ δεν μπορώ να αφήσω την πόλη. Ακόμα και σήμερα ο Σκουρλέτης να βγάλει μια απόφαση, θα ακυρώσουμε τους ιδιώτες».

Όπως εξήγησε, «αύριο το μεσημέρι θα βγουν οι ιδιώτες και θα καθαρίσουν ο,τι μπορούν. Η μισή Ελλάδα έχει ιδιώτες με δικά τους οχήματα. Αν οι συμβασιούχοι επιχειρήσουν να το σταματήσουν, θα ζητήσω την επέμβαση του νόμου. Θα φωνάξω τα ΜΑΤ».

ΤΟ ΣΠΥΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ

Θέλοντας να βάλει τέλος σε όλο αυτό, ο Γιάννης Μπουτάρης εξήγησε πως δεν τον ανησυχεί ο «πόλεμος» που αναμένεται, καθώς «το σπυρί πρέπει να σπάσει και η δική μου η άποψη είναι ότι το σύστημα καθαριότητας πρέπει να είναι μεικτό. Το μόνιμο προσωπικό να εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όταν προκύπτουν έκτακτες ανάγκες, φωνάζεις έναν ιδιώτη, κάνεις μια σύμβαση και καλύπτουν αυτοί. Είναι πάρα πολύ απλό».

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ

«Δεν μπορεί μια μειοψηφία του ΠΑΜΕ, το κόμμα του 5-10% να επιβάλλει την άποψη του. Ζούμε σε μια χώρα η οποία έχει δημοκρατικό καθεστώς. Δημοκρατία δεν θα πει επιβάλλω την άποψη μου με το ζόριΤο σωματείο ελέγχεται από το ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι ακολουθούν γιατί τους λένε πως άμα τους πιέσουμε θα υποχωρήσουνε και θα σας προσλάβουνε. Ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό το πράγμα» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, για να καταλήξει λέγοντας:

«Δεν γίνεται να ζούμε σε τέτοιο κράτος. Οι δήμοι συνθλίβονται από τη μια μεταξύ της κυβέρνησης, και από την άλλη μεταξύ των σωματείων, των συντεχνιών και των δικαστηρίων. Δήμοι σαν το δήμο Θεσσαλονίκης έχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μόνιμου προσωπικού. Δεν μας αφήνουν να κάνουμε αυτή τη δουλειά. Μας υποχρεώνουν να κάνουμε 8μηνα και να αναστατώνεται η κατάσταση. Δεν ξέρουμε ποτέ πόσους ανθρώπους και τι ειδικότητες έχουμε».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top