Απίστευτο και όμως ελληνικό:Στο ΚΑΤ με έρανο ήρθε ο σύζυγος της 43χρονης νεκρής από τον σεισμό στη Μυτιλήνη-Το ξέσπασμά του

Σαν να μην έφτανε αυτό, έπρεπε να περιμένει πάνω από μια ώρα στον Πειραιά για να τον πάρει το ασθενοφόρο

Ο Γιώργος Βαλήλης έχασε τα πάντα μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα: Σύζυγο, σπίτι και παραλίγο την ζωή του, όταν ο ισχυρός σεισμός των 6,1 Ρίχτερ, χτύπησε την Μυτιλήνη, ισοπεδώνοντας το χωριό του, Βρίσα.

Σαν να μην έφτανε αυτή η απίστευτη δοκιμασία που του επεφύλασσε η ζωή, ο Γιώργος Βαλήλης είχε να αντιμετωπίσει και την αναλγησία του ελληνικού κράτους, το οποίο δεν του πλήρωσε ούτε το εισιτήριο του καραβιού για να έρθει στην Αθήνα και να νοσηλευτεί στο ΚΑΤ.

Ο άτυχος άντρας, μετά τον σεισμό από τον τρίτο όροφο του σπιτιού του που κατέρρευσε, βρέθηκε στον δρόμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στη λεκάνη και στα πόδια, και να μην μπορεί να περπατήσει.

Αντί λοιπόν να γίνει αεροδιακομιδή από το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης στο ΚΑΤ, τον άφησαν να έρθει με δανεικά στον Πειραιά!

Όπως ο ίδιος κατήγγειλε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όταν έφυγε από το νησί δεν είχε τίποτα μαζί του:

«Το εισιτήριο μου το βγάλανε. Δεν είχαμε τίποτα,. Οι φίλοι μου, οι γνωστοί μου, τους είπα: “ο,τι θέλετε. Λεφτά… δεν έχω λεφτά”. O,τι είχα βουλιάξανε μέσα στο σπίτι μου. Και δεν είχα. Εδώ τώρα όσοι με επισκέπτονται ευτυχώς, οι συγχωριανοί μου, βοηθάνε».

ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΜΟΝΟ

«Θα ήθελα η Πολιτεία να μου είχε πληρώσει το εισιτήριο. Γιατί δεν είχε άλλο σεισμόπληκτο με τόση ζημιά, να χάσει τη γυναίκα του,  να πάει κι αυτός στο ΚΑΤ! Δεν είχε άλλον! Δεν θα μπορούσε να διαθέσει μια καμπίνα δίκλινη να μεταφερθώ δωρεάν; Ή δεν της περίσσευε;»

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, έπρεπε να περιμένει πάνω από μια ώρα στον Πειραιά μέχρι να βρεθεί διαθέσιμο ασθενοφόρο:

«Πάνω από μια ώρα περίμενα να έρθουν να με πάρουν από την καμπίνα. Δεν μπορώ να περπατήσω(…)Πονούσα. Από την Δευτέρα είμαι μόνο με παυσίπονα. Τώρα ήρθα στο ΚΑΤ, αλλά ήρθα με το καράβι γιατί δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να έρθω με το αεροπλάνο».

«Ήμουν μέσα στο σπίτι και βρέθηκα στο δρόμο»

«Στο τριώροφο σπίτι, πάνω από 18 μέτρα, μέσα στο χωριό ήταν το ψηλότερο, από τα ελάχιστα, και έπεσα από τον 3ο όροφο στο δρόμο μέσα, με το κρεβάτι μαζί, με το στρώμα. Δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα. Αναζητήσαμε την σύζυγό μου, την παίρναμε στο κινητό της να χτυπήσει, να δούμε πού χτυπάει. Πάλεψε. Παλέψαμε με τον καρκίνο. Τον παλέψαμε. Και την χάσαμε από τον εγκέλαδο».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top