ΣΕΙΣΤΗΚΕ η γη- Το νερό έγινε κόκκινο στη Λέσβο!

Οι κάτοικοι ανησυχούν για νέο πλήγμα στον τουρισμό

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που μας έρχονται από την πολύπαθη Λέσβο... Μπουκάλια σπάνε σε κάβες, η στάθμη του νερού στο λιμάνι πέφτει, ενώ από τις βρύσες τρέχει κόκκινο χώμα. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι ανησυχούν μήπως ο τουρισμός του νησιού πληγεί εκ νέου.

Είναι η στιγμή που ο Εγκέλαδος χτυπά τη Λέσβο... Όπως θα δείτε στο βίντεο, σε μια κάβα του νησιού δεν μένει τίποτα όρθιο! Μπουκάλια κρασιού πέφτουν από τα ράφια και σπάνε στο πάτωμα, ενώ για αρκετή ώρα ολόκληρο το κατάστημα σείεται.

Συγκλονιστικές είναι κι οι εικόνες που κατέγραψε κάτοικος του Πλωμαρίου από το λιμάνι του νησιού. Στο βίντεο θα δείτε πόσο κατέβηκε η στάθμη της θάλασσας, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε και πάλι. Από την παλίρροια που δημιουργήθηκε, μέχρι και τα... ψάρια πήδηξαν έξω από το νερό!

Από τα δυνατά ρεύματα που δημιουργήθηκαν, έσπασαν τα σχοινιά που συγκρατούσαν ένα τουριστικό σκάφος! Ευτυχώς, οι ιδιοκτήτες του κατάφεραν τελευταία στιγμή να ανακτήσουν τον έλεγχό του.

Ακόμα και το νερό άλλαξε χρώμα μετά το σεισμό! Σε πολλές συνοικίες άρχισε να τρέχει... κόκκινο χώμα από τις βρύσες! Κάτι που, όπως εξηγούν τεχνικοί, θεωρείται φυσιολογικό, μιας και η γεώτρηση είναι πολύ βαθιά στη γη κι έτσι είναι επόμενο να πέφτει λίγη ποσότητα χώματος.

Αυτό, πάντως, που απασχολεί κυρίως τους κατοίκους της Λέσβου είναι να μην επηρεαστεί ο τουρισμός του νησιού από το σεισμό, ειδικά τώρα που άρχισε να αμβλύνεται το προσφυγικό πρόβλημα. 

Για την ώρα, βέβαια, το νησί κινείται σε άλλους ρυθμούς. Σήμερα, Τρίτη, τα σχολεία της χώρας παρέμειναν κλειστά για προληπτικούς λόγους, ενώ αναβλήθηκαν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top