«ΑΝΘΡΑΚΑΣ ο θησαυρός» του Πολάκη για τις προσλήψεις στην υγεία! Απλήρωτοι εδώ και μήνες χιλιάδες άνθρωποι

Τοποθέτησαν μάλιστα σε θέσεις άσχετες με το αντικείμενο τους πολλούς ανέργους, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών!

Άνθρακας αποδεικνύεται ο θησαυρός για τις προσλήψεις που με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωνε ο Παύλος Πολάκης, αφού οι 3.150 χιλιάδες από τους 4.000 ανέργους που πήγαν σε νοσοκομεία και δομές υγείας, είτε παραμένουν εντελώς απλήρωτοι από τον Ιανουάριο, είτε δεν έχουν λάβει νυχτερινά και αργίες.

«Παρότι παίρνουν τρεις και εξήντα, έχουν να πληρωθούν πάνω από 5 μήνες και αναγκάζονται δεκάδες από αυτούς να παραιτούνται από τα νοσοκομεία, επειδή δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα», δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η δαπάνη που προβλεπόταν έφτανε τα 50 εκατ. ευρώ για το 2017 και 16 εκατ. ευρώ για το 2018 .

«Στο δικό μου τμήμα έχω δύο τέτοια άτομα του ΟΑΕΔ: έναν βοηθό νοσηλευτή και έναν νοσηλευτή και μέχρι στιγμής δεν έχουν πληρωθεί. Η πρώτη έχει προσληφθεί 8 Φεβρουαρίου και δεν έχει πληρωθεί, η δεύτερη έχει προσληφθεί κάπου αρχές Απριλίου και δεν έχει πληρωθεί», δήλωσε στο Star, o Δήμος Σαληκίδης, Προϊστάμενος Νοσηλευτής Παθολογικής κλινικής.

Ο ΟΑΕΔ ρίχνει την ευθύνη στο υπουργείο Υγείας, καθώς εκείνο οφείλει να στείλει τις καταστάσεις με τους απασχολούμενους .

Οι εργαζόμενοι περιγράφουν τις παλινωδίες του προγράμματος που όχι μόνο δε λύνει τα τεράστια προβλήματα που έχουν ανακύψει τελευταία στα νοσοκομεία, αλλά ταλαιπωρεί και τους μακροχρόνια ανέργους, τοποθετώντας τους, σε θέσεις άσχετες με τις γνώσεις τους.

«Άντρας 55 ετών που προσλήφθηκε με αυτό το πρόγραμμα και χρήστηκε τραυματιοφορέας πηγαίνοντας να μετακινήσει έναν ασθενή έπαθε ο ίδιος έμφραγμα του μυοκαρδίου», είπε στο Star ο κύριος Δήμος Σαληκίδης.

«Τα δημόσια νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν από προσωπικό, κινδυνεύει η ζωή των ασθενών, όμως η κυβέρνηση είναι "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν"», συμπλήρωσε ο κύριος Γιαννάκος.

Στις 14 Ιουνίου προγραμματίζεται διαδήλωση έξω στο Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top