Μέχρι που τους ξαναέσμιξε ο θάνατος: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης-Μαρίκα Γιαννούκου-Ένα love story που θυμίζει ταινία

Ο πρώην Πρωθυπουργός πήγε να συναντήσει τα δυο «μεγάλα μαύρα μάτια» που τον κοίταζαν από τα θεωρεία της Βουλής

Δίπλα στη γυναίκα που λάτρεψε και πορεύτηκε μαζί της για μια ολόκληρη ζωή, θα ταφεί αύριο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Αργουλιδέ Χανίων.  Η ιστορία τους θυμίζει κινηματογραφική ταινία.

«Την εποχή εκείνη στη Βουλή πήγαινε πολύς κόσμος. Και κοπέλες και νέες κοπέλες και ωραίες κοπέλες να 'ρχονται και να κάθονται στα θεωρεία της Βουλής. Και πράγματι εγώ έβλεπα δυο μαύρα μάτια να με κοιτάζουν από τα θεωρεία πολλές φορές. Αργότερα κατάλαβα...» είχε πει σε συνέντευξη του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1995.

Αυτά τα μεγάλα μαύρα μάτια πήγε να ξανασυναντήσει…. Τα μάτια που ερωτεύτηκε…. Που αγάπησε… Η Μαρίκα Γιαννούκου κόρη ευκατάστατης οικογένειας της εποχής ήταν για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η γυναίκα της ζωής του. Για 60 ολόκληρα χρόνια…ώσπου έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2012.

«Δεν θα παντρευόμουν πολύ εύκολα, αν δεν έβρισκα την Μαρίκα. Μου άρεσε πολύ, την αγάπησα πολύ…  Βρήκα τον άνθρωπο που μπόρεσα να μαζί του να κάνω μια ζωή».

«Είναι μεγάλο πράγμα ένας μεγάλος έρωτας…Δεν ξέρω σήμερα αν τόσα πολλά από τα νέα παιδιά μπορούν να το ζήσουν αυτό».

Και αυτός ο μεγάλος έρωτας άνθισε και έσπειρε καρπούς. Τέσσερα παιδιά, δεκατρία εγγόνια, πέντε δισέγγονα…. Στις χαρές και τις λύπες πάντα μαζί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Μαρίκα, φημισμένη για την μαγειρική της..

Οι δυο τους ορκίστηκαν πως θα μείνουν για πάντα μαζί το 1952 μετά από ένα ρομαντικό τριήμερο στην Μύκονο… και κράτησαν την υπόσχεση τους….μέχρι να τους χωρίσει και να τους ξανασμίξει ο θάνατος.

Η ταφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει δίπλα στη σύζυγό του στους βράχους του Αργουλιδέ όπου υπάρχει ένα μικρό νεκροταφείο. Ο ίδιος ετοίμασε την τελευταία του κατοικία. Ένα χιλιόμετρο μακριά από τους τάφους των Βενιζέλων σε ένα ήσυχο μέρος με θέα το Κρητικό Πέλαγος. Εκεί  θα τον αποχαιρετήσουν οι Κρητικοί φίλοι του…οι συμπατριώτες του.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top