Το ύστατο χαίρε της Ελλάδας στον μεγάλο πολιτικό ηγέτη Κ. Μητσοτάκη- ΦΩΤΟ star.gr

Η ταφή του θα γίνει στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι Χανίων- Πρώτη Ανάρτηση 31-05-2017 09:42

Το ύστατο χαίρε της Ελλάδας στον μεγάλο πολιτικό ηγέτη Κ.

Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αποχαιρετά σήμερα, Τετάρτη, ολόκληρη η Ελλάδα.

Ο μεγάλος πολιτικός ηγέτης «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 99 ετών.

Απλοί πολίτες κατέκλυσαν τη Μητρόπολη Αθηνών για να πουν το ύστατο χαίρε σε έναν από τους τελευταίους μεγάλους πολιτικούς της χώρας. Η σορός του K. Μητσοτάκη έφτασε στον ναό περίπου στις 07:00 το πρωί. Το φέρετρό του είναι καλυμμένο με την ελληνική σημαία. 

Οι γύρω δρόμοι είναι κλειστοί κι οι δυνάμεις της αστυνομίας είναι παντού. Προσπαθούν να συντονίσουν το πλήθος κόσμου που φτάνει στη Μητρόπολη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με σκυμμένα πρόσωπα, αποχαιρετούν τον σπουδαίο πολιτικό. 

Η 65χρονη Μαρία, Συνταξιούχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λέει στο star.gr ότι τον γνώριζε προσωπικά. "Ήταν ένας πολιτικός που δεν έλεγε ψέματα ποτέ, ακόμα κι αν αυτό τον πονούσε. Αν κυβερνούσε την Ελλάδα, δεν θα ήταν η χώρα σε αυτό το αδιέξοδο". 

Η 55χρονη Βασιλική αναφέρει ότι "ήταν πολιτικός με όραμα και δεν του δόθηκαν οι ευκαιρίες που έπρεπε". Αντίστοιχα κι ο 45χρονος Κώστας, στο ίδιο κλίμα, χαρακτηρίζει τον χαμό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη "μεγάλο πλήγμα για την πολιτική ζωή της χώρας". 

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 07:00 έως τις 13:30, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 15:00 το μεσημέρι.

Η ταφή του θα γίνει στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι Χανίων την Πέμπτη 1 Ιουνίου. Εκεί, θα αναπαυθεί δίπλα στη σύντροφο της ζωής του, Μαρίκα, η οποία «έφυγε» από τη ζωή τον Μάιο του 2012.

Η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού ζήτησε να μην εφαρμοσθεί η διάταξη για κηδεία με δημοσία δαπάνη, με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη. Αντ’ αυτού, είναι επιθυμία της αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην να δοθούν προκειμένου να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη.

 

Ρεπορτάζ: Σοφία Γαλάνη

Επιμέλεια: Μαρία Ανδρικάκη

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top