ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Super-Puma διασώζει τον πιλότο του Mirage 2000

Σώος και αβλαβής ο 28χρονος-Πρώτη ανάρτηση:30-05-2017 17:29

Βίντεο στο οποίο καταγράφεται η επιχείρηση διάσωσης του Ιπτάμενου που εγκατέλειψε χθες επιτυχώς το Αεροσκάφος του, έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα 29 και ώρα 12:25, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης εναέριας μάχης από ζεύγος αεροσκαφών Μ-2000 της 114ΠΜ/332Μ ο Νο 2 του σχηματισμού εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος, λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ βρισκόταν νότια των Σποράδων.

Στις 13:30, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλεξε τον Ιπτάμενο, τον οποίο και μετέφερε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Το ΜΙΡΑΖ έπεσε νοτιοανατολικά της Σκοπέλου, αλλά παρασύρθηκε από τα δυνατά ρεύματα και πλέον βρίσκεται σε απόσταση 1-1,5 μίλι από τις ακτές της Κύμης και σε βάθος περίπου 70-80 μέτρων.

Δύτες της ειδικής ομάδας της  Πολεμικής Αεροπορίας, που στο παρελθόν έχουν ανελκύσει αρκετά αεροσκάφη από το βυθό, βρίσκονται στην περιοχή της Κύμης και προσπαθούν να εντοπίσουν το ΜΙΡΑΖ. Το βράδυ αναμένεται να φτάσει στην περιοχή και το ωκεανογραφικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού «ΣΤΡΑΒΩΝ» που διαθέτει σόναρ και άλλα ειδικά όργανα εντοπισμού. Το ΜΙΡΑΖ θα ανελκυστεί, αλλά είναι μάλλον ασύμφορο να επισκευαστεί και να ξαναπετάξει.

Οι Τούρκοι πάντως συνέχισαν και σήμερα τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο, με 23 παραβιάσεις από 4 μαχητικά F-16, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου και ελικόπτερα. Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη είναι η ελληνική άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, στην οποία συμμετέχουν πλοία του Στόλου μας και μαχητικά αεροσκάφη.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top