ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν το Ιντσιρλίκ για χάρη της Σούδας;

O αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, Ηλίας Παπανικολάου αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες

Σε διπλωματική πίεση βρίσκεται ο Ερντογάν, καθώς υφίσταται ήττες στη γεωπολιτική σκακιέρα. Οι σχέσεις του με τις Ηνωμένες Πολιτείες βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί. Ο Τραμπ εξετάζει να εγκαταλείψει τη μεγάλη αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, και να χρησιμοποιήσει περισσότερο τη Σούδα της Κρήτης. 

O αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, Ηλίας Παπανικολάου, αποκάλυψε λεπτομέρειες στην Μάρα Ζαχαρέα, το βράδυ της Δευτέρας. 

«Οι σκέψεις για την αντικατάσταση του Ιντσιρλίκ με την Σούδα δεν είναι καινούργιες. Δύο ημέρες πριν το πραξικόπημα στην Τουρκία, το Ιντσιρλίκ, η μεγαλύτερη αεροπορική βάση των αμερικανών στην περιοχή, έμεινε χωρίς ρεύμα για δύο 24ώρα! Πράγμα πολύ σημαντικό, όταν μιλάμε για μια στρατιωτική εγκατάσταση. Οι Αμερικανοί το κρατούσαν  στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ως μέσο πίεσης. Ήρθε στη συνέχεια η ιστορία με τους Γερμανούς που θέλουν να αντικαταστήσουν το Ιντσιρλίκ με μια βάση στην Ιορδανία και γεννήθηκε ξανά η ιδέα στους αμερικανούς να βρουν μια νέα βάση στα Βαλκάνια. Πρώτη υποψήφια είναι η αεροπορική βάση της Σούδας, υπάρχει και μια βάση στα Σκόπια, για να κάνουν τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς ή και τις δικές τους αναγνωριστικές επιχειρήσεις», σχολίασε ο κύριος Παπανικολάου.

«Αυτή πάντως είναι μια λεπτή ισορροπία και πρέπει να προσέξουμε πολύ, διότι μια επιχείρηση βομβαρδισμού του ISIS δεν έχει μόνο θετικά, έχει και αρνητικά που τα υπόκεινται οι απλοί πολίτες, ο άμαχος πληθυσμός. Η Τουρκία έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα με πολλές βομβαρδιστικές επιθέσεις, επειδή χρησιμοποιούσε τη βάση του Ιντσιρλίκ ή επειδή την έδινε στους Αμερικανούς να την χρησιμοποιούν. Άρα θέλει πολύ λεπτούς χειρισμούς», πρόσθεσε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top