ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ για το ζευγάρι από την Φλώρινα που γλίτωσε το σπίτι του από πλειστηριασμό-Τι λέει η δικηγόρος του

Ένας αγώνας τριών χρόνων δικαιώθηκε από το Ειρηνοδικείο της πόλης

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ για το ζευγάρι από την Φλώρινα γλίτωσε σπίτι

Τρία σχεδόν χρόνια κράτησε η περιπέτεια του ζευγαριού από τη Φλώρινα, για το οποίο το Ειρηνοδικείο της πόλης αποφάσισε να μηδενίσει τις δόσεις των δανείων τους και να εξαιρέσει από πλειστηριασμό τη μοναδική κύρια κατοικία τους, καθώς και τα δύο αυτοκίνητά τους. Σήμερα όμως το ζευγάρι αυτό μπορεί πλέον να σχεδιάσει και να προγραμματίσει το μέλλον του, απαλλαγμένο από βαρίδια.

Το star.gr επικοινώνησε με τη δικηγόρο του ζευγαριού, κυρία Ουρανία Τζιαμπίρη, η οποία δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την έκβαση που είχε η εκδίκαση της συγκεκριμένης απόφασης.

«Πρόκειται για μια τετραμελή οικογένεια ιδιωτικών υπαλλήλων με πενιχρό εισόδημα που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις οφειλές που είχε σε τρία πιστωτικά ιδρύματα», είπε και συνέχισε:

«Το εισόδημα του ζευγαριού κρίθηκε ανεπαρκές από το Ειρηνοδικείο για την αξιοπρεπή διαβίωση της οικογένειας και μάλιστα το δικαστήριο έκρινε ότι η οικονομική του κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί και αναφέρεται ρητά αυτό στην απόφαση».

Όπως είπε η κυρία Τζιαμπίρη, η απόφαση του Ειρηνοδικείου δείχνει πως οι δικαστές εξέτασαν την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και αναγνωρίζει την απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών που έχουν υποστεί όλες οι οικογένειες σήμερα.

«Η απόφαση αυτή δικαιώνει τον αγώνα για την προστασία της πρώτης κατοικίας που δίνουμε καθημερινά. Πλέον η δικαιοσύνη αφουγκράζεται τις πραγματικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες και αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι αναλάμβαναν δανειακές υποχρεώσεις, όταν μπορούσαν να τις ικανοποιήσουν με τα εισοδήματά τους, τα οποία όμως τώρα έχουν μειωθεί κατά πολύ. Φαίνεται ότι πρωταρχική αρχή της δικαιοσύνης είναι να σέβεται και να προστατεύει την αξία του ανθρώπου και να την αναγάγει σε ένα από τα ύψιστα αγαθά», τόνισε η δικηγόρος του ζευγαριού.

Όσο για το αν η απόφαση αυτή θα ανοίξει το δρόμο και για άλλες ανάλογες που θα αφορούν δανειολήπτες, η κυρία Τζιαμπίρη απάντησε:

«Το εύχομαι πραγματικά γιατί υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση σε συνθήκες που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε τα προς το ζην, στερούνται καθημερινά και γι’ αυτό πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να βάλει μπροστά την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και όχι την ικανοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων».

Τέλος, τη ρωτήσαμε και για το πώς δέχθηκε την απόφαση αυτή το ζευγάρι των δανειοληπτών.

«Το πρώτο πράγμα που μου είπαν ήταν ότι έχει φύγει όλο το βάρος από πάνω τους, κοιμούνται πλέον ήρεμοι, μπορούν τώρα να ρυθμίσουν τη ζωή τους και των παιδιών τους σύμφωνα με αυτά που έχουν υπολογίσει. Είναι πολύ ευτυχισμένοι και το ίδιο κι εμείς που δώσαμε μαζί τους αυτό τον αγώνα», είπε.

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top