ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χάρισε ελπίδα για ζωή την ώρα που γεννιόταν η κόρη του!

Μια συγκινητική ιστορία από την Κρήτη...

Στα μάτια του ζωγραφίζεται διπλή χαρά…. Έγινε πατέρας για δεύτερη φορά και την ίδια μέρα ο Ιάκωβος Μπατσάκης, χάρισε ελπίδα ζωής σε έναν νέο άνθρωπο… Βρέθηκε ο συμβατός δότης μυελού των οστών.

«Το ότι βρέθηκε ο άνθρωπος που μπορώ να τον βοηθήσω άμεσα, που έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, είναι μοναδικό συναίσθημα» δήλωσε ο Ιάκωβος Μπατσάκης στο Star.

Όταν ενημερώθηκε από την ομάδα του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», σε μια αποστολή στην Κίσσαμο της Κρήτης, όπου μένει με την οικογένεια του, ότι μπορεί να γίνει εθελοντής δότης, δεν το σκέφτηκε ούτε λεπτό.

«Δεν το περίμενα, επειδή είναι σπάνιο να βρεθείς συμβατός... Δεν το περίμενα να συμβεί τόσο σύντομα. Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Το είχα αποφασίσει πήγα συνειδητοποιημένα. Αφού το ξεκινάμε, είπα μέσα μου, το πάμε μέχρι τέρμα. Είναι πολύ απλή η διαδικασία, δεν είναι επώδυνη και δεν είναι και χρονοβόρα», δήλωσε ο Ιάκωβος Μπατσάκης στο Star.

«Είναι μια ασφαλής διαδικασία. Τολμώ να πω ότι είναι πιο ασφαλής και από μετάγγιση αίματος, απλώς είναι πιο χρονοβόρα. Απαιτούνται 4 ώρες, ενώ μια μετάγγιση αίματος διαρκεί 10 λεπτά», εξήγησε ο ειδικός αιματολόγος, Ηλίας Πεσάχ.

Ο Ιάκωβος είναι πατέρας δυο κοριτσιών. Η σύζυγός του έφερε στον κόσμο την δεύτερη κόρη τους, στο νοσοκομείο Χανίων, την ώρα που εκείνος βρισκόταν στο μηχάνημα και εξελισσόταν η διαδικασία λήψης. Ήταν εκείνη που τον ενθάρρυνε να κάνει το καθήκον του. Γι’ αυτό άλλωστε τον θαυμάζει, όπως λέει. Για την ευαισθησία του, τη διάθεση προσφοράς του… την εθελοντική του δράση.

«Του είπα ότι αισθάνομαι πάρα πολύ συγκινημένη», δήλωσε μεταξύ άλλων η σύζυγος του Ιάκωβου στο Star.

«Ο ασθενής που χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι διαφορετικό να ξέρει ότι έχει έναν άνθρωπο-σύμμαχο του», δήλωσε από την πλευρά της, η βιολόγος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Ο Ιάκωβος ξόδεψε λίγο χρόνο από τον χρόνο του για να βοηθήσει έναν άνθρωπο που τον έχει ανάγκη. Έγινε εθελοντής δότης στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο «Όραμα Ελπίδας», όπου στα 3 χρόνια λειτουργίας της έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 45000 δότες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top