ΕΛΛΗΝΕΣ οι πιο απογοητευμένοι νέοι της Ευρώπης- Τι δείχνει νέα έρευνα

Απαισιοδοξία και σκεπτικισμός για το μέλλον

ΕΛΛΗΝΕΣ οι πιο απογοητευμένοι νέοι της Ευρώπης- Τι δείχνε

Αποθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που δείχνουν πόσο απογοητευμένοι είναι οι νέοι από την Ευρώπη. Η έρευνα αυτή ανατέθηκε από το γερμανικό TUI Foundation και διεξήχθη από την YouGov, ενώ παρουσιάστηκε σήμερα, Πέμπτη, στο Βερολίνο. Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 6.000 νέοι, 16 έως 26 ετών, σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος της έρευνας, να χρωματίσει τη διάθεση και τα συναισθήματα των νέων στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, το 75% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η βάση της ΕΕ δεν είναι οι κοινές αξίες αλλά τα οικονομικά συμφέροντα και η οικονομική συνεργασία των μελών της. Πάνω από 1 στους 3 θέλουν επιστροφή των πολιτικών αρμοδιοτήτων από την ΕΕ στις εθνικές κυβερνήσεις ενώ μόνο οι μισοί νέοι πιστεύουν ότι η δημοκρατία είναι η καλύτερη μορφή διακυβέρνησης. 

Οι πιο απαισιόδοξοι κι απογοητευμένοι νέοι είναι εκείνοι της Ελλάδας. Το 82% των νέων που συμμετείχαν στην έρευνα εξέφρασαν φόβο ότι θα επιδεινωθεί η ζωή τους στο μέλλον και θα είναι χειρότερη από των γονιών τους.

Τον ίδιο φόβο, ότι, δηλαδή, η προσωπική τους ευημερία είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από των γονιών τους, εκφράζουν οι νέοι σε Ιταλία (58%), Βρετανία (58%), Γαλλία (55%) και Ισπανία (54%). Μέχρι και οι νέοι της Γερμανίας, στην οποία υπάρχει οικονομική ανάπτυξη τελευταία, δηλώνουν (33%) ότι βλέπουν το μέλλον τους επιφυλακτικά.

Οι πιο αισιόδοξοι νέοι είναι εκείνοι της Πολωνίας, οι οποίοι, κατά 47%, δηλώνουν ότι είναι σίγουροι για το αύριο και έχουν ελπίδα.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι, οι νέοι χωρών του Νότου, όπως Ιταλοί (44%) και Ισπανοί (47%), δείχνουν αισιόδοξοι για το αύριο και εκτιμούν ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση, σε αντίθεση με τους Έλληνες. Μόλις το 29% των νέων της χώρας μας πιστεύει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα βελτιωθεί, ενώ το 11% υποστηρίζει ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top