Απάτη- ΜΑΜΟΥΘ σε βάρος του Δημοσίου από Πακιστανούς και Μπαγκλαντεσιανούς αξίας 5 εκ. ευρώ!

Συνελήφθησαν 10 άτομα

Απάτη- ΜΑΜΟΥΘ σε βάρος του Δημοσίου από Πακιστανούς και Μ

Υπήκοοι του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές έκαναν το…απίστευτο! Με στόχο να αποφεύγουν συστηματικά ΦΠΑ και φόρους, έστηναν εταιρείες «μαϊμού», ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο κατά 5 εκατομμύρια ευρώ!

Οι αρχές συνέλαβαν 10 άτομα, τα οποία εισήγαγαν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα από Ευρωπαίους προμηθευτές. Ως αγοραστές, όμως, φαίνονταν εταιρείες «φαντάσματα», πίσω από τις οποίες κρύβονταν μέλη της συμμορίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», τα κινητά αυτά πωλούνταν σε εταιρείες νομότυπες, με έδρα το κέντρο της Αθήνας και, κυρίως, την Ομόνοια.

Η τιμή πώλησης των κινητών ήταν πολύ μικρότερη από την εμπορική αξία που έχουν τα προϊόντα στους επίσημους αντιπροσώπους τους, καθώς η σπείρα τα αγόραζε χωρίς να πληρώνει φόρους, ΦΠΑ ή άλλους δασμούς. Έτσι, μπορούσε να τα πουλάει σε ανταγωνιστικές τιμές.

Αυτό που κάνει εντύπωση στις εισαγγελικές αρχές είναι η ικανότητα των μελών της σπείρας να ιδρύσουν εικονικές εταιρείες, χωρίς να τους αντιληφθεί η Οικονομική Αστυνομία. Κατά την προανάκριση, ανακαλύφθηκαν πολλά πλαστογραφημένα έγγραφα, ταυτότητες πλαστές που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα, αλλά και δημόσια έγγραφα που οι δράστες είχαν υπεξαιρέσει.

Με την απάτη τους αυτή, οι δράστες κέρδιζαν πολλά εκατομμύρια, χωρίς να αποδίδουν ούτε ένα ευρώ στο Δημόσιο.

Για να τους εντοπίσει η Οικονομική Αστυνομία, που κυνηγούσε καιρό εταιρείες- βιτρίνα, άνευ περιεχομένου, προέβη σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Έτσι, όχι μόνο βρήκε τους πραγματικούς εμπλεκόμενους, αλλά καθόρισε και τον ρόλο που είχε ο καθένας στη συμμορία.

Στη σπείρα ανήκουν κι Έλληνες που είτε πουλούσαν τα κινητά είτε εργάζονταν με την ομάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα χθες, Πέμπτη, με βαριές κατηγορίες.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top