Ραγδαίες εξελίξεις για τον Άκη Τσοχατζόπουλο – Τι αποφάσισε το Εφετείο Κακουργημάτων

Παράθυρο... ελευθερίας ανοίγουν στον πρώην υπουργό

Τσοχατζόπουλος εξελίξεις

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα μείωσης καταβολής της εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ του Άκη Τσοχατζόπουλου. 

Το δικαστήριο με ψήφους 4-1 έκρινε ότι η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στα 200.000 ευρώ, ανοίγοντας όμως ένα... παράθυρο ελπίδας, αφού το ποσό, σύμφωνα με την απόφαση, μπορεί να καταβληθεί μετρητά, μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου.

Το θέμα της υποθήκευσης ακινήτου είναι μια πιθανή διέξοδος, αφού αυτή τη λύση αναζητούν εδώ και μέρες οι δικηγόροι του.

Ένα μέλος της σύνθεσης έκρινε πως θα πρέπει το ποσό της εγγυοδοσίας να μειωθεί στα 100.000 ευρώ.

Όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι του πρώην υπουργού, ο Άκης Τσοχατζοπουλος δήλωσε αδυναμία καταβολής του ποσού, καθώς κατάφερε μέσω δανεισμού να συγκεντρώσει μόλις το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο προτίθεται να το καταβάλει.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή 21 Απριλίου, ο κύριος Τσοχατζόπουλος πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο, όπου νοσηλευόταν μετά από χειρουργική επέμβαση στην καρδιά. Υποβασταζόμενος και καταβεβλημένος επιβιβάστηκε στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου και βρίσκεται εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top