Εκτός πορείας το μοιραίο ελικόπτερο Χιούι που συνετρίβη-Βελτιώνεται συνεχώς η υγεία της 28χρονης Αρχιλοχία που σώθηκε από θαύμα

Στο μικροσκόπιο τα κινητά τηλέφωνα του πληρώματος

Τρία 24ωρα μετά την συντριβή του Ελικοπτέρου η κατάσταση της υγείας της βασιλικής Πλεξίδα βελτιώνεται συνεχώς. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας καθώς φέρει πολλά τραύματα.  Από  θαύμα σώθηκε επαναλαμβάνει η μητέρα της 26χρονης:

«Η κόρη μου εκτινάχθηκε έξω από το ελικόπτερο 50 μέτρα  και προσγειώθηκε με το κάθισμα όρθια και την βρήκε ένας αστυνομικός και έκανε τον σταυρό του σαν να πήρα το κάθισμα και την έβαλε όρθια εκεί» δήλωσε.

ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ

Τα στελέχη της ομάδας διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων, μαζί με στρατιωτικούς χτένισαν την περιοχή και εντόπισαν και άλλα  αντικείμενα από την τραγωδία, ενώ στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα κινητά τηλέφωνα των επιβαινόντων στο Χιούι.

ΕΚΤΟΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

Σκοπός είναι η εξέταση όλων των στοιχείων όπως οι συσκευές πλοήγησης,τα όργανα πτήσης θέσης ύψους και ταχύτητας του Χιούι.,ώστε να διακριβωθεί  αν το μοιραίο ελικόπτερο ήταν εκτός πορείας.

Όλα συγκλίνουν πλέον ότι ο έμπειρος χειριστής  τροποποίησε το σχέδιο πτήσης λόγω των καιρικών συνθηκών, κάτι που είναι προβλεπόμενο.

«Οι συνθήκες στο Σαραντάπορο αλλάζουν πολύ γρήγορα, λόγω του Ολύμπου. Τις πτήσεις αυτές τις έχω κάνει πάρα πολλές φορές, μπορείς να εγκλωβιστείς χωρίς να το καταλάβεις. Αυτό έπαθε και ο χειριστής» δήλωσε στο Star ο Παντελής Φραγκούλης, χειριστής ελικοπτέρων και πραγματογνώμονας.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Η επιτροπή διερεύνησης αναμένεται να φτάσει σε ασφαλή συμπεράσματα όταν θα έχει απαντήσεις στο αν πριν ξεκινήσει η αποστολή έγινε ενημέρωση για το σχέδιο πτήσης, αν έγινε η απαιτούμενη τεχνική επιθεώρηση, αν ξεκίνησε βάσει προγράμματος η πτήση και αν ο κυβερνήτης έκανε κάποιους ελιγμούς ή αν πρόλαβε να  πει κάτι πριν από την  πρόσκρουση στο έδαφος.

Όλα αυτά αναμένεται να φωτίσει  με  την επίσημη κατάθεση της  η Βασιλική Πλεξάκη, μόλις αναρρώσει πλήρως.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top