Συγκλονιστικές σκηνές από την κηδεία του Αδάμου: Η γη της Θεσσαλίας αγκάλιασε για πάντα τον ήρωα Συνταγματάρχη

Ο μικρότερος γιος του δεν άφησε λεπτό από τα χέρια του το στρατιωτικό πηλίκιο του πατέρα του

Η αυλαία της τραγωδίας του ελικοπτέρου έπεσε σήμερα με τις δυο κηδείες, του υποστράτηγου Τζανιδάκη και του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου. Η γη της Κρήτης και της Θεσσαλίας αγκάλιασε τους ήρωες αξιωματικούς για πάντα.

Στερνό αντίο από τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του Θωμά Αδάμου

Με τα μάτια καρφωμένα στο φέρετρο του άντρα της, που ήταν τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη, η σύζυγος του άτυχου συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου κρατά σφιχτά τα χέρια των τριών παιδιών της για να τους δώσει κουράγιο.

Η μητέρα, γιατρός με καταγωγή από την Ολλανδία. Η κόρη, το μεγαλύτερο παιδί σπουδάζει ιατρική. Ο μεσαίος ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του και σπουδάζει πιλότος. Ο μικρότερος γιος πάει δευτέρα λυκείου. Στα χέρια του κρατά σφιχτά το στρατιωτικό πηλήκιο του πατέρα του και τα παράσημα. Η μάνα ψελλίζει λόγια αγάπης στους γιους της για να τους δώσει κουράγιο.

Λίγο πιο δίπλα συντετριμμένη η αδελφή του Θωμά Αδάμου.

«Καλό ταξίδι αδερφούλη μου!» φωνάζε πάνω από το φέρετρό του.

Δεκάδες συνάδελφοι και συμμαθητές του συνταγματάρχη ήταν εκεί για να του πουν το στερνό αντίο. Ράγισαν καρδιές τα λόγια του συμμαθητή του από τη σχολή στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε, για το φίλο του Θωμά!

«Όλοι μαζί Θωμά θα τα πούμε και πάλι όταν το κρίνει ο θεός. Σήμερα όμως είναι δικιά σου η μέρα, το δικό σου ταξίδι. Σήμερα οι ουρανοί είναι ορθάνοιχτοι να υποδεχτούν εσένα και το άδολο χαμόγελο σου».

Δάκρυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Με μάτια δακρυσμένα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης αποχωρεί από την κηδεία του άτυχου συνταγματάρχη. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Πάνος Καμμένος συνομιλεί με τη σύζυγο και τα παιδιά. Λίγο πιο δίπλα ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας Γιάννης Βίτσας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής.Τα στρατιωτικά αγήματα αποδίδουν τιμές, τα ελικόπτερα σκίζουν τον ουρανό και οι πυροβολισμοί αντηχούν στον αέρα.

Θρήνος και στην κηδεία του Κωνσταντίνου Χατζή

Ανείπωτος ο πόνος της μάνας που κρατά τη φωτογραφία του παιδιού της...Ο 29χρονος υπολοχαγός Κωσταντίνος Χατζής έφυγε από τη ζωή μόλις λίγους μήνες μετά το γάμο του.

Συντετριμμένη η σύζυγος του Βαλεντίνα ήρθε από το Ντουμπάι όπου δούλευε τους τελευταίους μήνες ως φυσικοθεραπεύτρια για το στερνό αντίο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top