Τεχνικοί της ΔΕΗ έσωσαν την Αρχιλοχία ανάβοντας ΦΩΤΙΑ-«Θα μας βρουν;» φώναζε η Βασιλική

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την τραγωδία του ελικοπτέρου βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Τεχνικοί της ΔΕΗ έσωσαν την Αρχιλοχία ανάβοντας ΦΩΤΙΑ

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες έρχονται στο προσκήνιο για τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, που κατέπεσε το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας, όπου 4 αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους και μια αρχιλοχίας η Βασιλική Πλεξίδα σώθηκε από θαύματα και μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Βασιλική Πλεξίδα

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ... 

Όσο τα αίτια της τραγωδίας ερευνώνται, πολλά σενάρια ακούγονται για την μοιραία πτώση. Το βασικό σενάριο είναι το ελικόπτερο είτε να προσέκρουσε στο σώμα της κολώνας ηλεκτροδότησης, είτε ο έλικας του να βρήκε στα καλώδια, με αποτέλεσμα να προκληθεί η απώλεια ισχύος που οδήγησε και στην πτώση του ελικοπτέρου. 

Ερωτήματα υπάρχουν στο «γιατί ο χειριστής επέλεξε χαμηλή πτήση». Παρά το γεγονός ότι έμπειροι ιπτάμενοι λένε ότι αυτός ο τρόπος προτιμάται, ωστόσο άλλες πηγές έλεγαν ότι αυτό δεν ενδείκνυται  στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς μέσα στο συγκεκριμένο ελικόπτερο επέβαινε υψηλόβαθμος αξιωματικός.

Επίσης, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης, ενώ για το ζήτημα των καιρικών συνθηκών πηγή που έχει γνώση των ερευνών είπε ότι ο καιρός δεν μπορεί να αιφνιδιάσει το πλήρωμα, αφού πριν από κάθε πτήση εξετάζονται τα πάντα-ακόμη και ενδεχόμενη απότομη μεταβολή του καιρού

Δύο βασικές μαρτυρίες, ένας κάτοικος ο οποίος είδε το ελικόπτερο να πετάει χαμηλά και η Βασιλική Πλεξίδα, η οποία έζησε από πρώτο χέρι την μοιραία πτώση, θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ;

Βασιλική Πλεξίδα

Σύμφωνα με το thessaliatv.gr, το ελικόπτερο βρέθηκε τελικά χάρη στις ενέργειες τεχνικών της ΔΕΗ που αναζητούσαν το σημείο που προκάλεσε τη διακοπή ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα στο δίκτυο Κοζάνης-Ελασσόνας.

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ έψαχναν σημείο προς σημείο την περιοχή, όπου υπήρχε πρόβλημα όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση για να καταλήξουν τελικά στο μέρος, όπου είχε πέσει το ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το thessaliatv.gr, οι τεχνικοί της επιχείρησης ηλεκτρισμού φέρονται να εντόπισαν  και την Βασιλική Πλεξίδα, η οποία επέζησε της πτώσης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τεχνικοί της ΔΕΗ χρειάστηκε να ανάψουν φωτιά προκειμένου να δώσουν το στίγμα του ελικοπτέρου.

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ που βρήκαν την αρχιλοχία του ΕΣ διαπίστωσαν ότι είχε τις αισθήσεις της, ειδοποίησαν άμεσα το ΑΤΑ (Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας), ενώ άναψαν φωτιά καθ’ υπόδειξη των αξιωματικών, για να σηκωθεί καπνός και το ελικόπτερο να εντοπίσει το σημείο.

Συγκλονισμένοι, αναφέρουν στη Θεσσαλία TV, ότι η Βασιλική Πλεξίδα, προσπαθώντας να κρατήσει τις αισθήσεις της, ρωτούσε συνεχώς «τι έγινε», καθώς και αν θα μπορέσουν οι συνάδελφοί της να τους εντοπίσουν! Πάνω από μία ώρα οι τεχνικοί της ΔΕΗ, έμειναν μαζί της, δίνοντάς της κουράγιο μέχρι το Σούπερ Πούμα να την παραλάβει!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top