Αποκλειστικό Star:Εμπλοκή Τούρκων πρακτόρων και τζιχαντιστών με τα όπλα στο τζαμί στην Ξάνθη;

Απόρρητη ενημέρωση για το θέμα στον Αλέξη Τσίπρα

Στο μικροσκόπιο όλων των αρμόδιων αρχών βρίσκεται η υπόθεση των τριών όπλων που βρέθηκαν πριν από δυο εβδομάδες σε τζαμί της Ξάνθης. Οι έρευνες αποκτούν νέο ενδιαφέρον, μετά την αποκάλυψη εκπροσώπου των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας, ότι παρόμοια όπλα μπορεί να διακινούν άνθρωποι της τουρκικής ΜΙΤ σε πυρήνες τζιχαντιστών.

 

Μέχρι τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του STAR, έχει φτάσει η ενημέρωση για τα όπλα που είχαν βρεθεί στις 28 Μαρτίου στην Ξάνθη: τα δύο (ένα «σκόρπιον 0-22» κι ένα «γκλοκ 0-38») σε ένα τζαμί στην Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, κι ένα «φλόμπερ», μέσα στο σπίτι του ιμάμη. Οι έρευνες διεξάγονται με πλήρη μυστικότητα, καθώς το θέμα θεωρείται ιδιαιτέρως σοβαρό. Ειδικά μάλιστα η ύπαρξη του «σκόρπιον» με σιγαστήρα, ανάμεσα στα τρία όπλα, έχει σημάνει συναγερμό στις ελληνικές αρχές.

«Οπως μας ενημερώνουν πράκτορες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, είναι όπλα που εφοδιάζουν οι 800 πράκτορες της τουρκικής υπηρεσίας ΜΙΤ που βρίσκονται στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Αυστρία και πιθανότατα και σε άλλα κράτη, εφοδιάζουν θύλακες τζιχαντιστών, με σκοπό να τους ριζοσπαστικοποιήσουν», αποκάλυψε στο STAR, ο πρόεδρος του τμήματος τουρκικών σπουδών του πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Ιωάννης Μάζης.

Η βαλλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, δεν έχει ολοκληρωθεί. Αρμόδιες πηγές μιλώντας στο STAR, επιχειρούσαν να εμφανιστούν καθησυχαστικές, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοιου είδους εξέταση, μπορεί να κρατήσει ακόμη κι ένα με ενάμιση μήνα.

«Γίνεται προκαταρκτική εξέταση για να ταυτοποιηθούν και τα υπόλοιπα στοιχεία της υπόθεσης που σημειωτέον έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους της Ξάνθης», δηλώνει στο STAR ο γενικός διευθυντής του «akritasnews.gr» Βαγγέλης Βασιλειάδης και προσθέτει:  «Θεωρείται ότι αν έφταναν στον τελικό περιορισμό τους, θα χρησιμοποιούνταν για δολοφονίες εντός ελληνικού εδάφους».

Στελέχη των αρμοδίων αρχών που διεξάγουν τις έρευνες, αλωνίζουν τις τελευταίες μέρες τη Θράκη, ξανανοίγοντας φακέλλους αφίξεων Τούρκων που πέρασαν από τον Εβρο, ζητώντας πολιτικό άσυλο. Ιδού τι αναφέρει ο Βαγγέλης Βασιλειάδης στο STAR: «Ολη η περιοχή ελέγχεται από διάφορες υπηρεσίες και από την ΕΥΠ για διακίνηση όπλων. Πολλά όπλα έχουν περάσει από την παρέβρια περιοχή. Στο παρελθόν έχουν ταυτοποιηθεί και πρόσωπα που μπήκαν με γκρουπ λαθρομεταναστών που επίσης από την παρέβρια περιοχή.»

Με απόφαση του εισαγγελέα Ξάνθης, ο ιμάμης αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς περιορισμούς. Ο ίδιος αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του και δηλώνει ότι «δεν γνωρίζει πώς βρέθηκαν τα όπλα στο τζαμί και στο σπίτι του». Ωστόσο ερευνάται η τυχόν συμμετοχή στην υπόθεση, δυο άλλων μειονοτικών, οι οποίοι μάλιστα ήταν και υποψήφιοι βουλευτές. Ενας του κόμματος των μειονοτικών από τη Θράκη κι ένας της ΝΔ.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top