Grill Party διοργανώνουν οι Άθεοι την Μεγάλη Παρασκευή!

«Ελάτε στον Φανερό Δείπνο» λέει η πρόσκληση! Αντιδρούν οι πιστοί

Για μια ακόμη χρονιά η Ένωση των Αθέων θα περάσει την Μεγάλη Παρασκευή σε ψησταριά. Μέσω της ιστοσελίδας τους μάλιστα απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο πάρτι κρεατοφαγίας, τη μέρα που η χριστιανοσύνη πενθεί και νηστεύει.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η Ένωση Αθέων προσκαλεί τους απανταχού άθεους ανά την Ελλάδα σε ...γκριλ πάρτι ανήμερα του Επιταφίου. Ονόμασαν μάλιστα το προσκλητήριο «Φανερός δείπνος 2017», προκαλώντας αντιδράσεις.

«Ένα στοιχείο χιούμορ και κριτικής το έχει, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί είναι προκλητικό να μαζευτούν και να φάνε κάποιοι άνθρωποι τη συγκεκριμένη μέρα. Απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει αυτοκρατορικό διάταγμα που να το απαγορεύει», είπε στο Star ο πρόεδρος της Ένωσης Αθέων, Φώτης Φραγκόπουλος.

Για "ειρωνεία και υποτίμηση", έκανε λόγο από την πλευρά του, ο καθηγητής Θεολογίας του ΑΠΘ, Ηρακλής Ρεράκης.

Το τσιμπούσι κρεατοφαγίας θα γίνει ταυτόχρονα σε Αθήνα ,Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.

Επιπλέον η Ένωση Αθέων καλεί όσους δεν παραβρεθούν να συμμετάσχουν από τα σπίτια τους, ανεβάζοντας φωτογραφίες στο διαδίκτυο με τα κρέατα και το hashtag #faneros_deipnos.

"Το Άγιο Φως δεν είναι αρχηγός κράτους"

Οι Άθεοι πάντως δεν είναι το μοναδικό μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει η Χριστιανοσύνη.  Μετά τις δηλώσεις του Μάκη Μπαλαούρα πως το άγιο φώς είναι παγανιστικό κατάλοιπο, τη σκυτάλη πήρε ο έτερος βουλευτής του Σύριζα, Χρήστος Καραγιαννίδης.

«Δεν είναι Αρχηγός Κράτους το Άγιο Φως και άρα δεν  μπορεί να έρχεται με έξοδα του Ελληνικού Κράτους», είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Καραγιαννίδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top