Θα γίνει ο ρουκετοπόλεμος στη Χίο;

Σποτ της αστυνομίας για τα βεγγαλικά ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα

Μέχρι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου κανείς  στο Βρονταδο της Χίου δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος ότι το έθιμο που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, θα επαναληφθεί.

Όπως  και πέρσι, που οι ρουκέτες έμειναν στις αποθήκες, έτσι και φέτος μια ομάδα κατοίκων αντιδρά καθώς θεωρεί ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει και υπάρχει κίνδυνος για τις περιουσίες του παρά  τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται.

Στην περιοχή δημιουργήθηκε ένα  σωματείο  διατήρησης εθίμων που αποφάσισε να αναλάβει δράση ώστε  να βρεθεί μια λύση στον ρουκετοπόλεμο  που έχει τις ρίζες του στην Τουρκοκρατία.

Πάντως κάτοικοι που αντιδρούν στον ρουκετοπολεμο μεταξύ των ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής υποστηρίζουν ότι δέχονται μέχρι και απειλές αν τελικά δεν δώσουν το πράσινο φως ώστε να... κοκκινίσει ο ουρανός  το βράδυ της Ανάστασης.

Λίγες μέρες πριν το Πάσχα το Αρχηγείο της αστυνομίας με ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν μικρά παιδιά, προσπαθεί να προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα  των βεγγαλικών καθώς τα τελευταία χρόνια 9 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top