«Δεν είμαι ο Έλληνας Πιστόριους»- Σπάει τη σιωπή του ο Παραολυμπιονίκης

Δίνει τη δική του εκδοχή για τη μοιραία νύχτα

«Δεν είμαι ο Έλληνας Πιστόριους»- Σπάει τη σιωπή του ο Παραολυμπιονίκης

Μία εβδομάδα µετά το έγκληµα στο Μοσχάτο που άφησε άφωνη την κοινή γνώμη, ο Παραολυµπιονίκης που κατηγορείται για τη δολοφονία του Μάριου Λουκόπουλου  λύνει τη σιωπή του και δίνει τη δική του εκδοχή για τη µοιραία νύχτα.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά» αντιδρά στον χαρακτηρισμό «Πιστόριους της Ελλάδας» λέγοντας: «∆εν είµαι ο Πιστόριους της Ελλάδας. Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες και οι περιπτώσεις. Εγώ ήµουν σε άµυνα και είχα δεχθεί φραστική και σωµατική επίθεση, κινδύνευα. Ο Πιστόριους πυροβόλησε την κοπέλα που τον αγαπούσε».

Όπως υποστηρίζει, δεν είχε προσχεδιάσει το έγκληµα, αλλά προκλήθηκε άγρια και απειλήθηκε από το θύµα.

«Πάνω απ’ όλα απειλούσε τη ζωή της µητέρας µου, τον αδερφό µου, την οικογένειά µου και εµένα. Έκανε ακατανόητα πράγµατα, πολύ απειλητικά. Είχαµε πραγµατικούς λόγους να φοβόµαστε, γιατί ήξερε τα πάντα γύρω από τα όπλα. Τον φοβόταν πολύ και η πρώην σύζυγός του για τα βίαια ξεσπάσματά του» λέει, υποστηρίζοντας πως το μοιραίο βράδυ το μυαλό του θόλωσε και η μόνη του σκέψη ήταν να προστατευτεί- με αποτέλεσμα τον θάνατο του Μάριου Λουκόπουλου.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση, που μας ικανοποιεί απολύτως» τονίζει από την πλευρά του ο συνήγορος του Παραολυμπιονίκη, Πέτρος Μαντούβαλος και προσθέτει: «Η απόφαση για την ηλεκτρονική επιτήρηση, που πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, επιβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μας ενδιαφέρει να βρίσκεται στο σπίτι του – δεν έχει σκοπό να κάνει βόλτες»

«Θα μετακινείται μόνο για λόγους που αφορούν την υγεία του, όταν θα χρειάζεται ιατρική φροντίδα και παρακολούθηση. Δεν είναι αθώος. Θα γίνει δίκη και θα υπάρξει ποινή, αφού εξεταστούν όλες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια γενναία δικαστική απόφαση, που στηρίχθηκε κυρίαρχα στη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του. Αξιολογήθηκε όμως και το γεγονός ότι έπεισε κατά την απολογία του για την αλήθεια των όσων περιέγραψε. Ακόμα και για το όπλο είπε την αλήθεια, ότι ήταν δικό του και ότι το κατείχε παράνομα, καθώς μετέφερε χρήματα από το πρακτορείο του κάθε βράδυ και φοβόταν ότι μπορούσε να απειληθεί η ζωή του». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top