Ερωτήματα για την αιφνιδιαστική παραίτηση Ράικου ένα μήνα πριν τελειώσει η θητεία της

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Κωνσταντίνος Γεώργιζας

Όλες τις τελευταίες πληροφορίες γύρω από την ξαφνική παραίτηση της εισαγγελέως διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Κωνσταντίνος Γεώργιζας.

«Υπήρχαν και άλλα δημοσιεύματα που στοχοποιούσαν την κυρία Ράικου στο παρελθόν, ωστόσο το δημοσίευμα της εφημερίδας, Documento, η οποία κυκλοφορεί αύριο Σάββατο ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», είπε αρχικά ο Κ.Γεώργιζας, υπενθυμίζοντας την συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Κυριακή, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλος.

«Δεν είναι ανεκτές περιπτώσεις που αποκρύπτονται στοιχεία, που καθυστερούν δικαστικές ενέργειες, περιπτώσεις στις οποίες πρυτανεύουν σκοπιμότητες πολιτικές ή μη … περιπτώσεις που κρύβονται στο συρτάρι αναφορές δικαστών κατά άλλων δικαστών και εισαγγελέων, περιπτώσεις που επιδεικνύεται απαράδεκτη επιείκεια σε παραπτώματα για λόγους συντεχνιακής αλληλεγγύης», είχε δηλώσει ο κύριος Παπαγγελόπουλος.

Όπως επεσήμανε η δημοσιογράφος, «ο κύριος Παπαγγελόπουλος είναι σαν να φωτογραφίζει όσα θα δημοσιευτούν αύριο Σάββατο στην εφημερίδα Documento, καθώς υπάρχει μια αναφορά από ανακρίτρια σε βάρος της κυρίας Ράικου. Η αναφορά αυτή αξιολογήθηκε από τον αρμόδιο επιθεωρητή, δεν θεωρήθηκε σημαντική, γι αυτό και μπήκε στο συρτάρι».

Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Γεώργιζας «πολλοί εισαγγελικοί λειτουργοί υποστηρίζουν ότι πολλές φορές σε μεγάλες δικογραφίες μένουν κάποια έγγραφα…. πίσω. Αυτό λύνεται εύκολα με ένα τηλεφώνημα και τα έγγραφα διαβιβάζονται στον αρμόδιο ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση».

Η κυρία Ράικου υποστηρίζει ότι όλα τα έγγραφα, στα οποία αναφέρεται το δημοσίευμα της Documento,έχουν σταλεί ήδη στην ανακρίτρια, τόνισε ο δημοσιογράφος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top