Ένα ζεστό σπίτι για τα εγκαταλελειμμένα βρέφη- Από τους νοσοκομειακούς θαλάμους στο αναρρωτήριο Πεντέλης

Περιμένουν μια ανάδοχη οικογένεια

Τα εγκαταλελειμμένα μωράκια, μέχρι πρόσφατα, έμεναν για πολύ καιρό στους νοσοκομειακούς θαλάμους των μαιευτηρίων. Τώρα πλέον, μετά από συντονισμένη προσπάθεια ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, τα νεογέννητα έχουν ένα ζεστό σπίτι για να μείνουν.

Ήδη 15 μωράκια έχουν εγκατασταθεί στην ανακαινισμένη και ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του Αναρρωτηρίου Πεντέλης. Το πρόγραμμα φροντίδας κι αποκατάστασης βρεφών από τα δημόσια νοσοκομεία ξεκίνησε, προσφέροντας σ΄ αυτά τα παιδιά την οικογενειακή θαλπωρή, αλλά και την προοπτική να μεγαλώσουν κοντά σε ανάδοχους γονείς.

Στόχος αυτής της προσπάθειας,  που υλοποιείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής και τα Παιδικά Χωριά SOS, δεν είναι η παραμονή των νεογνών εκεί, αλλά η αποϊδρυματοποίησή τους και η αποκατάστασή τους σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον.

Εκτός όμως από τα βρέφη που μένουν στα αζήτητα, περιμένοντας μια ανάδοχη οικογένεια να τα υποδεχτεί, υπάρχουν και τα λίγο μεγαλύτερα παιδάκια, τα οποία οι γονείς τους, λόγω οικονομικών δυσχερειών, τ' αφήνουν σε νηπιοτροφείο. Εκείνα μετρούν μέρες ως το Σαββατοκύριακο που θα δουν τη μαμά τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top