Βίκυ Σταμάτη: Ο Άκης είναι σταθμός για εμένα, η αρχή και το τέλος- Έχει μεγαλείο ψυχής!

Ξεκίνησε η απολογία της στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Βίκυ Σταμάτη: Ο Άκης είναι σταθμός για εμένα, η αρχή και

Άρχισε η απολογία της Βίκυς Σταμάτη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τις χρυσές μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα. Η Βίκυ Σταμάτη, για μία ακόμα υπεραμύνθηκε της αθωότητας της, όντως ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη ενώ κάποιες στιγμές ξέσπασε και σε κλάματα. Όπως πολλές φορές στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, υποστήριξε πως βρέθηκε στο εδώλιο της κατηγορούμενης μόνο και μόνο λόγω της ιδιότητας της ως σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου για τον οποίο ανάφερε χαρακτηριστικά ότι "ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι σταθμός για εμένα, η αρχή και το τέλος". Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, μάλιστα, έκανε λόγο για το "μεγαλείο ψυχής του άνδρα της" τονίζοντας πως ακόμα και σήμερα "αν τον ρωτήσετε για τον Σημίτη και τον Παπανδρέου δε θα σας πει κακή κουβέντα!"

Η Βίκυ Σταμάτη, η οποία εδώ και έναν και πλέον χρόνο είναι εκτός φυλακής, υποστήριξε ότι ο λόγος που βρίσκεται στο εδώλιο είναι, επίσης, πολιτικός επισημαίνοντας ότι "δίνω το παρόν ενώπιον του Δικαστηρίου σας για τον εαυτό μου και προσπαθώ να δικαιολογήσω την παρουσία μου στο ακροατήριο, δεν καταλαβαίνω το γιατί. Απλά επειδή είμαι σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, άρα πρόκειται για εκδίκηση, για τιμωρία!"

Για την αγορά του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο αποτελεί το κύριο σκέλος της κατηγορίας που αντιμετωπίζει η Βίκυ Σταμάτη, ανέφερε πως ήταν αποκλειστικά απόφαση του Άκη Τσοχατζόπουλου να περιέλθει στην κατοχή της. 

"Λιθοβολήθηκα για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοαπαγίτου για το οποίο ήταν απόφαση του άνδρα μου να έλθει στα χέρια μου. Μου ανακοίνωσε μια ημέρα ότι θα πάρουμε δάνειο. Έφερα αντιρρήσεις. Έβαλα μια υπογραφή για το δάνειο, ήταν όλα έτοιμα, δεν διάβασα κανένα χαρτί. Σε μια εβδομάδα μέσα από την στιγμή που το διαμέρισμα μεταβιβάστηκε σε εμένα, βλέπουμε στην Καθημερινή να υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία  και να γίνεται αναφορά για σκάνδαλο. (...) Βρισκόμουν πάντα μπροστά σε μια έκπληξη και πάντα εκ των υστέρων, δεν ξέρω γιατί δεν άσκησα καμία επιρροή επάνω του ενώ το ξέρω ότι τον λάτρεψα και με λάτρεψε".

Επιπλέον, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρθηκε σε έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, όπως είπε, της τηλεφώνησε και της είπε ότι περνά δύσκολα. "Εγώ δεν ζήτησα ελεημοσύνη από κανέναν αλλά ο άντρας μου ζήτησε από συγγενείς και του είπαν ότι αδυνατούν. Όταν τον ρωτούσα ‘γιατί έφτασες σε αυτό το σημείο’ μου έλεγε ‘γιατί τα έδωσα όλα’ και μου ανέφερε συγκεκριμένα πρόσωπα".

Η απολογία της Βίκυς Σταμάτη διήρκησε μόνο μία ώρα και θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση, ωστόσο, η διαδικασία άρχισε με ένταση, καθώς το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της να απολογηθεί την επόμενη εβδομάδα καθώς έπρεπε να πάει να παραλάβει το γιο της από το σχολείο. "Μετά την άρνηση σας, παρακάλεσα τον αδελφό μου να φύγει από την δουλειά του και να πάρει το παιδί από το σχολείο. Εμένα μου έχετε επιδείξει κυρία πρόεδρε ένα τεράστιο μεγαλείο ότι με επιστρέψατε στο παιδί μου. Ξέρετε τι σημαίνει απολογία; Κατάθεση ψυχής. Απευθύνεστε σε έναν άνθρωπο που δεν είναι προετοιμασμένος να μιλήσει σήμερα. Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε ένα θέμα που αφορά στο παιδί. Δεν ζει την ομαλή ζωή που ζουν αλλά παιδιά της ηλικίας του. Πολλές φορές βρίσκεται σε ένα καταστροφικό δίλημμα και μία αγωνία, ειδικά το βράδυ για τον πατέρα του. Βρίσκεται μπροστά σε μία αγχώδη και διλημματική κατάσταση και αυτό είναι πολύ κακό για την προσωπικότητα του, για τη ζωή του, γενικότερα. Θα μπορούσατε να καλέσετε έναν παιδοψυχολόγο και να τον ρωτήσετε πως μπορεί να αισθάνεται ένας δεκάχρονος. Θα σας πει πολύ βαρύτερα πράγματα από αυτά που εκφράζω εγώ αυτήν την ώρα. Έχετε φανταστεί ποια είναι τα τραύματα του και μάλιστα ανίατα; Έχετε ευθύνη για αυτό". 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top