Το ΣτΕ «άδειασε» Ξανθό-Πολάκη για τις απολύσεις διοικητών νοσοκομείων και το δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ!

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες νόμιμες διαδικασίες

Το δρόμο για αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ άνοιξε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  που έκρινε μη νόμιμες τις απολύσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, από την ηγεσία τους υπουργείου Υγείας.

Οι αποζημιώσεις δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, τις οποίες θα κληθεί να πληρώσει το δημόσιο για την απόφαση του Παύλου Πολάκη να απολύσει το 2015 διοικητές και υποδιοικητές νοσοκομείων πριν λήξει η θητεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διοικητές και αναπληρωτές διοικητές έχουν ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες, ώστε να διεκδικήσουν τους μισθούς που έχασαν από την ημέρα του «ξηλώματός» τους μέχρι τη συμπλήρωση της τριετούς θητείας που προβλέπει ο νόμος.

Οι αγωγές είναι το επόμενο δηλαδή βήμα μετά την απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας, που έκανε δεκτές τις προσφυγές 10 αποπεμφθέντων  και έκρινε μη νόμιμες τις απολύσεις τους.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κατά την προσφιλή τακτική του, αυτή των αναρτήσεων στο Facebook, σχολίασε την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου  και μάλιστα υποστήριξε ότι «η απόφαση δεν παράγει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα».

«Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του για το ΣΤΕ και την απόφαση του...»

Το.... πρακτικό αποτέλεσμα θα είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που μπορούν να διεκδικήσουν τα πρώην ανώτατα στελέχη των νοσοκομείων.

Από τους 71 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές οι οποίοι αξιολογήθηκαν, οι 59 παύθηκαν από τα καθήκοντά τους και 12 παρέμειναν στις θέσεις τους.

Προφανώς το νομιμο αγνοηθηκε και η απόφαση του Παύλου Πολάκη για παύση καθηκόντων πριν την ολοκλήρωση της θητεία μπορεί να αποτελέσει μια τεράστια επιβάρυνση για το δημόσιο τομέα, τη στιγμή  που η κυβέρνηση κουρεύει μισθούς και συντάξεις.  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top