Θερμή υποδοχή του Τσίπρα από απλήρωτους εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη-Σκηνές απείρου κάλλους

Άναψαν τα αίματα-«Ζήσε εσύ με 400 ευρώ» είπε μια γυναίκα στον Αλέξη Τσίπρα

Θερμή υποδοχή, με διαμαρτυρίες και συνθήματα, επεφύλαξαν στον  πρωθυπουργό  απλήρωτοι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, απολυμένοι, συνταξιούχοι αλλά  και πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Με σύνθημα «δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια για όλους», οι διαδηλωτές που περίμεναν τον πρωθυπουργό έξω από την είσοδο του στρατοπέδου Παύλου Μελά, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα αίματα άναψαν όταν οι  συγκεντρωμένοι ζήτησαν να παραμείνουν στην είσοδο του στρατοπέδου αλλά η αστυνομία δεν τους το επέτρεψε.

Υπήρξε πάντως και ένας ένθερμος υποστηρικτής του πρωθυπουργού:

«Καλώς τον αρχηγό της ανθρωπιάς και της καλοσύνης. Τον Πολάκη να προσέχεις και τα μάτια σου» του είπε.

Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους όμως ήταν οργισμένοι.

Ανάμεσα σε εκείνους που αποδοκίμασαν τον Πρωθυπουργό ήταν και μια γυναίκα, η οποία όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, τον περίμενε υπομονετικά δίπλα στο αμάξι του και όταν τον είδε του φώναξε:

«Με 400 ευρώ μπορείς να ζήσεις;Να ψοφήσεις κιόλας! 400 ευρώ εσύ να πάρεις! Ψόφος».

Λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε την είσοδο του κτιρίου του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, από την πλαϊνή πόρτα Από το πρωί τον περίμεναν και εκεί οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα.

Μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε νεύμα στους συγκεντρωμένους  και λίγα λεπτά αργότερα ολιγομελής επιτροπή συναντήθηκε μαζί του.

«Μας είπε τα γνωστά. Υποσχέσεις υποσχέσεις υποσχέσεις», δήλωσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μετά την συνάντηση τους μαζί του.

Οι διαδηλωτές περιμένουν να βρεθεί μια λύση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Πάντως ο θεσσαλονικιώτικος αέρας έκανε τον πρωθυπουργό και  θυμήθηκε το αριστερό του παρελθόν, λέγοντας πως «αυτό είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας. Η διεκδίκηση και ο έλεγχος από τους ίδιους τους πολίτες».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top