Ψάχνουν στο ίντερνετ τα ίχνη του taxi-killer: Η σχέση του με τα video games βίας και φόνων

Τι πιστεύουν οι αστυνομικοί της δίωξης εγκλημάτων

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του μανιακού που πυροβολεί ταξιτζήδες στην Κηφισιά συνεχίζονται ακόμα και στο διαδίκτυο, κι αυτό γιατί οι αστυνομικοί της δίωξης εγκλημάτων πιστεύουν ότι ο δολοφόνος μπορεί να συνδέεται με την κοινότητα των ανθρώπων, οι οποίοι παίζουν στο ίντερνετ παιχνίδια βίας και φόνων.

Μπορούν άραγε τα video games να πλάσουν εμμονικές προσωπικότητες; Ειδικοί λένε στο Star ότι «αν κάποιος κάνει κατάχρηση πάνω σε αυτά μπορεί να επηρεαστεί».

Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια ως μορφή τέχνης, αισθάνονται ότι στοχοποιούνται, όταν το χόμπι τους συνδέεται με τη δράση ενός εμμονικού δολοφόνου. Οι ίδιοι υπενθυμίζουν- όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Star- ότι και παλιότερα υπήρχαν ταινίες με μεγάλη βία. «Υπάρχουν ακόμα και λογοτεχνικά βιβλία που βάζουν στην φαντασία του ανθρώπου το πως μπορεί να λειτουργήσει κάποιος βίαια», λένε.

Ο Μιχάλης Ξυπόλυτος και ο Νίκος Λυμπέριος που παρουσιάζουν την εκπομπή «Level Up» στο Web TV του Star περιγράφουν τις δικλείδες ασφαλείας που υπάρχουν, ώστε τέτοιου είδους παιχνίδια να μην φθάνουν σε λάθος χέρια.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει έναν πίνακα αξιολόγησης όπου τα παιχνίδια αξιολογούνται βάσει της καταλληλότητας τους αναλόγως της ηλικίας του παιδιού ή του ατόμου που θέλει να παίξει», τονίζει ο κ.Λυμπέριος.

Φυσικά το προφίλ των χρηστών αυτών των παιχνιδιών δεν προδίδει έφεση σε παραβατικότητα και εγκληματικότητα, κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει ότι επηρεάζουν τον ψυχισμό ήδη διαταραγμένων ατόμων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top