Τα τελευταία ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ δευτερόλεπτα της Πόρσε - Πως οι ζωές έγιναν ΣΤΑΧΤΗ

Σε εξέλιξη οι έρευνες του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος στη Θήβα - Τι δείχνουν τα ευρήματα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι και ένα 3χρονο αγοράκι, το απόγευμα της Κυριακής.

Οι πραγματογνώμονες προσπαθούν μέσα από τα συντρίμμια της Πόρσε να καταγράψουν την κούρσα θανάτου, να διευκρινίσουν τα αίτια και να εξάγουν τα συμπεράσματα τους για την τρελή πορεία του οχήματος που σκόρπισε το θάνατο στην άσφαλτο.

Το φτερό του αυτοκινήτου, το οποίο μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ, εντόπισε ο δημοσιογράφος του Star, Κώστας Καζακόπουλος, και το παρέδωσε στους άνδρες της νέας οδού. Το κομμάτι  δείχνει να έχει αποκολληθεί από το αυτοκίνητο, αρκετά μέτρα πριν από τη σύγκρουση.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, o πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς εκτίμησε ότι πρόκειται για σημαντικό εύρημα.  «Αν όντως ανήκει το κομμάτι στην Πόρσε, τότε έχουν συντελεστεί τα εξής: 120 μέτρα από την είσοδο του υπαίθριου παρκινγκ της τουαλέτας, σκάει το λάστιχο του οχήματος, γίνεται κουρέλι, δημιουργεί έκκεντρο, βρίσκει και προβάλει αντίσταση στον προφυλακτήρα και σπάει το κομμάτι. Το πώς έχει σπάσει το κομμάτι, δείχνει φορά και κατεύθυνση θραύσης από μέσα προς τα έξω, δηλαδή κάτι έσπασε τον προφυλακτήρα από μέσα προς τα έξω. Στη συνέχεια το όχημα χάνει τον έλεγχο, προσπαθεί ο οδηγός να το κρατήσει πάνω στο οδόστρωμα και από την αριστερή λωρίδα που κινείται αρχικά, μπαίνει μπροστά και διαγώνια εκτρεπόμενο, ενώ πλαγιολισθαίνει,  προσκρούει με την αριστερή του πλευρά στο σταθμευμένο όχημα», εξήγησε ο κύριος Μαδιάς, υπενθυμίζοντας την μαρτυρία του ανθρώπου, ο οποίος είχε πει πως έβλεπε κομμάτια του λάστιχου της Πόρσε να φεύγουν στο δρόμο, πριν την τραγωδία.

Το αυτοκίνητο έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα και βρισκόταν σε πλαγιολίσθηση. Οι έρευνες επικεντρώνονται στα ελαστικά του πολυτελούς οχήματος, τα οποία είναι κατασκευής του 2006. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για χειμερινά ελαστικά, κατάλληλα για βρεγμένο ή χιονισμένο οδόστρωμα. Τα λάστιχα, αυτά σύμφωνα με τους ειδικούς, σε μεγάλες ταχύτητες- υπερθερμαίνονται, ξεραίνονται, δεν αντέχουν και σκάνε.  Στην Πόρσε ανήκει και το κατεστραμμένο λάστιχο που εντόπισε και παρέδωσε στην αστυνομία ο δημοσιογράφος του Star, Βαγγέλης Γκούμας. 

Η φωτιά που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση δημιούργησε... τρεις εστίες και είχε τέτοιο θερμικό φορτίο,  που  δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά της.

Η Πόρσε, σύμφωνα με τα στοιχεία, κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα που ενδεχομένως να άγγιζε τα 300χλμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να εμπλέκεται άλλο όχημα, μπροστά ή πίσω από την Πόρσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top