Κορδελιό: AΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ η βόμβα- Ξεκινά η επιχείρηση μεταφοράς

Δεν κυκλοφορεί ούτε όχημα στην περιοχή- Πρώτη ανάρτηση 12-02-2017 12:15

Στις 11.05 ξεκίνησε η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Κορδελιό και είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με το seleo.gr,  οι πυροτεχνουργοί αφαίρεσαν με επιτυχία τον πυροκροτητή.

Ακολουθεί η επιχείρηση μεταφοράς της βόμβας στο Πεδίο Βολής «Ασκού Προφήτη», όπου θα εξουδετερωθεί. 

«Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία κάποια τελευταία ζητήματα που εμπόδιζαν την έναρξη της επιχείρησης και θέλω να παρακαλέσω ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας που ακόμα - και είναι ελάχιστοι ευτυχώς - δεν έχουν μετακινηθεί από τη ζώνη εκκένωσης να το κάνουν στα επόμενα 5 λεπτά» σημείωσε νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της εκκένωσης της περιοχής, έγινε γνωστό ότι η ζώνη των 750 μέτρων έχει εκκενωθεί από αυτοκίνητα ενώ δεν κυκλοφορεί κανένα όχημα. Αυξημένη κίνηση σημειώνεται αυτή τη στιγμή στις εξόδους από τη ζώνη εκκένωσης, ακτίνας 1900 μέτρων από το σημείο όπου βρίσκεται η βόμβα.

Η διαδικασία άρχισε με το στάδιο της προπαρασκευής ενώ στη συνέχεια δόθηκε το πράσινο φως από την αστυνομία για την πλήρη εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους. Αυτή τη στιγμή γίνεται η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και μετά από διάστημα 10 - 15 λεπτών, οι πυροτεχνουργοί της ειδικής ομάδας του στρατού θα κατεβούν στο σκάμμα όπου βρίσκεται η βόμβα για να επιβεβαιώσουν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης. Θα ακολουθήσουν τα στάδια της μεταφοράς της και της εξουδετέρωσής της στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη όπου θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top