Άδειες γάμου και πιστοποιητικά βάπτισης με ένα μόνο κλικ!

Στη νέα ψηφιακή εποχή μπαίνει και η Εκκλησία

Άδειες γάμου και πιστοποιητικά βάπτισης με ένα μόνο κλικ!

Να συμβαδίσει με τη νέα ψηφιακή εποχή επιχειρεί η Εκκλησία κι έτσι πολύ σύντομα η έκδοση πιστοποιητικών και εγγράφων που οι πολίτες πρέπει να παίρνουν από αυτή θα γίνονται εύκολα και κυρίως γρήγορα με ένα μόνο κλικ μέσω διαδικτύου.

Η έκδοση πιστοποιητικών αγαμίας, αδειών γάμου, πιστοποιητικών βαπτίσεων, υπέυθυνες δηλώσεις και άλλα έγγραφα θα μπορεί πλέον ο καθένας να τα παίρνει μπαίνοντας στην ιστοσελίδα www.iaath.gr.

Σύμφωνα με τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτη, Συμεών Βολιώτη, σχεδιάστηκε ένα ηλεκτρονικό πληροφοριακό σύστημα, ώστε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες προς τους πολίτες και να διευκολυνθούν και οι ιερείς.

Ήδη οι νέες εφαρμογές υλοποιούνται στον κεντρικό διοικητικό μηχανισμό του νομικού προσώπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπως το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, η διαχείριση των αποφάσεων των Μητροπολιτικών Συμβουλίων, η διαχείριση του Ψηφιοποιημένου Αρχείου του Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας και άλλες.

Επίσης θα λειτουργήσει και Help Desk με ερωτήματα πολιτών που αφορούν τα μυστήρια του Γάμου και της βάπτισης.

Με ένα λοιπόν κλικ θα παρέχονται από τους Ι.Ν. της Αρχιεπισκοπής πιστοποιητικά αγαμίας (τύπου Β΄), άδειες γάμου και πιστοποιητικά βάπτισης.

Από το κεντρικό Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων της Αρχιεπισκοπής θα παρέχονται πιστοποιητικά τέλεσης γάμου και πιστοποιητικά λύσης γάμου.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι η εν λόγω διαδικτυακή πλατφόρμα έχει υλοποιηθεί με τα πλέον σύγχρονα εργαλεία τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), τηρεί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας, π.χ. ασφαλή σύνδεση του πολίτη μέσω SSL (πρωτόκολλο ασφαλούς διαδικτυακής σύνδεσης), αυθεντικοποίηση χρηστών μέσω της πλατφόρμας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ, taxisnet), καθώς επίσης και ετοιμότητα για μελλοντική διασύνδεση με ηλεκτρονικές πλατφόρμες του δημόσιου τομέα, π.χ. Εθνικό Ληξιαρχείο και Εθνικό Δημοτολόγιο (πλατφόρμα ermis.gov.gr).

Η επιτυχής υποβολή της αίτησης θα φθάνει στον υπολογιστή του ναού αλλά και στο κινητό τηλέφωνο του ιερέα, ο οποίος πρέπει να εκδώσει το πιστοποιητικό μέσα σε ένα τριήμερο.

Ήδη, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής στο Ρουφ ιερείς κάνουν εντατικά σεμινάρια και σύντομα η Αρχιεπισκοπή είναι έτοιμη και δώσει το «πράσινο φως» από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top