Ενισχύονται τα αγροτικά ΜΠΛΟΚΑ! Θα κλείσει η εθνική Θεσσαλονίκης-Αθηνών!ΑΠΕΙΛΟΥΝ οι Βούλγαροι

Αποφασισμένοι να πιέσουν την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα τους οι αγρότες

Αστυνομικές κλούβες υποδέχτηκαν τους αγρότες της Θεσσαλίας, όταν έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στο μπλόκο της Νίκαιας με 350 τρακτέρ. Έπειτα από διαβουλεύσεις τα τρακτέρ πέρασαν το μπλόκο των αστυνομικών και στρατοπέδευσαν στην εθνική. 

Ένταση δημιουργήθηκε και στις Σέρρες. Περιπολικά έφραξαν το δρόμο στους αγρότες που κατευθύνονταν στα σύνορα με τη Βουλγαρία, προκειμένου να κλείσουν το τελωνείο του Προμαχώνα. 

Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι … 

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεχτεί συστάσεις από την Κομισιόν να αποτρέψει, όπως μπορεί, την κατάληψη του συνοριακού σταθμού, έτσι ώστε να μη σταματήσουν οι μεταφορές εμπορευμάτων μεταξύ Ελλάδας - Βουλγαρίας. 

Η δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου,  πως «στα μπλόκα είναι μία μερίδα του ΚΚΕ», προκάλεσε αντιδράσεις. 

«Αν όλοι αυτοί που κατεβαίνουν στα μπλόκα ήταν...  ΚΚΕ, δεν θα ήταν υπουργός, ο κύριος Καμμένος και δεν θα πήγαινε να γίνει συνέταιρος για να μας κάψει», είπε αγρότης στο Star. 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΟΣ!

Οι κινητοποιήσεις έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος. Από σήμερα Πέμπτη η εθνική Θεσσαλονίκης - Αθηνών είναι κλειστή από το μπλόκο της Νίκαιας κι έτσι οι οδηγοί θα πρέπει να κάνουν μία παράκαμψη 10 χιλιομέτρων. Αποκλεισμένη είναι και η εθνική Ιωαννίνων - Αντιρρίου καθημερινά από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, ενώ η διέλευση των οχημάτων έχει σταματήσει στην Ιονία οδό, στον κόμβο της Άρτας, εδώ και 4 ημέρες. Από παρακαμπτήριους δρόμους διεξάγεται επίσης, η κίνηση και στην εθνική Πατρών - Πύργου στον κόμβο της Αμαλιάδας, από τις 11 έως τη 1 το μεσημέρι, ενώ κάθε απόγευμα από τις 5 έως τις 7 το μπλόκο του Αιγίου κλείνει την εθνική Κορίνθου - Πατρών.

"ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ"

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, η δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου «στον Λευκώνα Σερρών έχει ενισχυθεί το μπλόκο. Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να πλησιάσουν τον Προμαχώνα, τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα».

Όπως είπε η ίδια, «βούλγαροι δημοσιογράφοι δέχτηκαν επίθεση όταν πήγαν να καλύψουν το ρεπορτάζ. Από την Βουλγαρία προειδοποιούν πως αν οι αγρότες κλείσουν το τελωνείο, τότε θα απευθυνθούν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια»

Πάντως, το βράδυ της Πέμπτης η κίνηση στον Λευκώνα Σερρών διεξάγονταν κανονικά.

"ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ" 

Στον κόμβο της Νίκαιας, ο δημοσιογράφος του Star, Κώστας Καζακόπουλος συνάντησε τον Ρίζο Μαρούδα, ο οποίος είναι μέλος του Συντονιστικού της Λάρισας.

«Χαιρετίζουμε όλους τους αγρότες της Ελλάδας που βρίσκονται στα μπλόκα και βγήκαν για να παλέψουν. Εμείς θα ενισχύσουμε τα μπλόκα στην περιοχή μας και τις επόμενες μέρες θα κάνουμε και πανελλαδικό συντονισμό, ώστε όλοι μαζί να πιέσουμε την κυβέρνηση να δεχτεί τα αιτήματα μας και να σταματήσουμε τα νέα μέτρα που έχουν στο συρτάρι», είπε ο Ρίζος Μαρούδας, ζητώντας την στήριξη των πολιτών

Όπως είπε το μέλος του Συντονιστικού της Λάρισας «θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όχι για να πιέσουμε τον κόσμο, αλλά για να πιέσουμε την κυβέρνηση να δώσει ουσιαστικές λύσεις».

«Θα υπάρξει και κλείσιμο της εθνικής», τόνισε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πότε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top