ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ τα ΤΡΑΚΤΕΡ! Ζεσταίνουν τις μηχανές για οριστικό κλείσιμο των δρόμων

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Κομμένη στα δύο είναι η δυτική Ελλάδα από αγρότες – κτηνοτρόφους που έχουν αποκλείσει την Ιονία Οδό στο ύψος του Αγίου Δημητρίου στην Άρτα, ενώ αγρότες από όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν συσκέψεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η 18μελής επιτροπή αποφάσισε ότι θα 11 μικρά μπλόκα που έχουν στηθεί συμπτυχθούν σε δύο μεγάλα, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών και την Παρασκευή θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

«Τετάρτη , Πέμπτη βγάζουμε τα τρακτέρ στις πλατείες και την Παρασκευή έχουμε μία μεγάλη συγκέντρωση στο Πολύκαστρο για να αποφασίσουμε που θα στηθούν τα μπλόκα. Μιλάμε για 2 μεγάλα μπλόκα στην Κεντρική Μακεδονία, ένα φαντάζομαι θα είναι σε κάποιο συνοριακό σταθμό και ένα εδώ Ανατολικά σε ένα δυνατό σημείο. Είμαστε 11 μικρά μπλόκα, θα μαζευτούμε κατά τόπους εκεί που βγαίναμε πάντα και πιστεύω ότι από Σάββατο Κυριακή θα ενταχθούμε σε δύο μεγάλα μπλόκα . Δρόμους δεν θα κλείσουμε το δηλώσαμε από την αρχή , δεν θέλουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με τον κόσμο, τον θέλουμε στο πλευρό μας τον κόσμο. Θέλουμε στο πλευρό μας όλους τους επαγγελματίες , γιατί αγωνιζόμαστε και για αυτούς εν μέρει», δήλωσε στο Star o εκπρόσωπος των αγροτών κεντρικής Μακεδονίας, Χ. Δημαρχόπουλος.

Οι αγρότες στη Λάρισα σε χθεσινή τους σύσκεψη αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ισχυρόι μπλόκο στην εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων και την Πέμπτη να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ώστε να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να καταλήξουν στο πώς θα συνεχίσουν.

Προς το παρόν οι αγρότες της Θεσσαλίας προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός νέου μπλόκου στη διασταύρωση Ραχούλα – Αμυγδαλέα.

Πιο δυναμική είναι η κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της Άρτας που έχουν κόψει τη Δυτική Ελλάδα στα δύο, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου στην Ιονία Οδό, διακόπτοντας την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα.

Το μπλόκο του Λούρου στην Πρέβεζα ενισχύθηκε με τρακτέρ από τις γύρω περιοχές και σήμερα αναμένεται να καθοριστεί η μορφή των κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα, σε αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης, στο ύψος του μπλόκου στο Αργυροπούλι, προχώρησαν την Τρίτη αγρότες από τον Τύρναβο της Λάρισας, βγάζοντας τα τρακτέρ στον δρόμο, λίγο μετά τις 18:00 και για δύο ώρες μέχρι της 20:00, κάτι που θα επαναληφθεί και σήμερα, όπως ανακοίνωσαν.

Στην Πελοπόννησο οι αγρότες, μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου, θα κλείσουν και πάλι την εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, ενώ αύριο Πέμπτη βάζουν μπροστά τα τρακτέρ και οι αγρότες στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα στηθεί και πάλι το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top