ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ η Πάτρα για τα 3 ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΑ αδερφάκια -Κάνουν φύλλο και φτερό την πόλη για να βρουν τους γονείς

Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα

Βρήκαν τρία ανήλικα αδερφάκια ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΑ στο δρόμο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, για τον εντοπισμό των γονιών ή συγγενικών προσώπων δύο νηπίων και ενός βρέφους, που βρέθηκαν μόνα τους σε πεζοδρόμιο της οδού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα. Με βάση λοιπόν το γεγονός ότι δεν έχει δηλωθεί στην Αστυνομία εξαφάνιση παιδιών, αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει έρευνες σε καταυλισμούς Ρομά που υπάρχουν στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, πηγαίνουν στους καταυλισμούς και δείχνουν φωτογραφίες των παιδιών, μήπως κάποιος τα αναγνωρίσει.

Παράλληλα, δεν αποκλείουν την πιθανότητα να έμεναν σε κάποιο σπίτι, είτε μέσα στην πόλη της Πάτρας, είτε σε γειτονική περιοχή.

Ως προς την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν σχηματίσει δικογραφία κατά αγνώστων για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Εδώ βρέθηκαν να περιφέρονται τα μικρά παδιά, το μεσημέρι της Δευτέρας

Τα παιδιά εντόπισε το μεσημέρι της Δευτέρας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, βρήκαν τα τρία παιδιά μόνα τους και περίμεναν λίγη ώρα μήπως εμφανισθεί κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο. Όμως, όσο η ώρα περνούσε και δεν εμφανιζόταν κάποιος, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος έδωσε εντολή να μεταφερθούν τα παιδιά στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας.

Έπειτα από τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν τα παιδιά, διαπιστώθηκε ότι δεν φέρουν ίχνη κακοποίησης, ούτε αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Ωστόσο, οι γιατροί συνεχίζουν να τα παρακολουθούν, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου έχει αναλάβει την φροντίδα τους.

Πρόκειται για τρία κοριτσάκια, ηλικίας περίπου τριών ετών, δύο ετών και επτά μηνών αντίστοιχα.

Η Αστυνομία δεν έχει σαφή στοιχεία για την ταυτότητα τους, ώστε να εντοπίσει τους γονείς τους ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, παρά μόνο εκτιμήσεις, που οδηγούν τους αξιωματικούς της Ασφάλειας στην πιθανότητα να είναι Ρομά.

Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν για ένα χρονικό διάστημα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων και αν δεν βρεθεί κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να φιλοξενηθούν σε ίδρυμα.

Η συγκεκριμένη ιστορία εγκατάλειψης των τριών μικρών κοριτσιών, από την στιγμή, που δημοσιοποιήθηκε, συγκίνησε κι ευαισθητοποίησε την τοπική κοινωνία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, με αποτέλεσμα να είναι μεγάλο το ενδιαφέρον από πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να φιλοξενήσουν αυτά τα αγγελούδια στα σπίτια τους.

«Υπάρχει ενδιαφέρον, υπάρχουν τηλεφωνήματα, όμως δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει. Το νομικό πλαίσιο είναι τέτοιο, που είναι δύσκολο να προχωρήσει μια τέτοια διαδικασία. Μάλλον μέσω ιδρύματος θα γίνει κάποια υιοθεσία και όχι απευθείας», δήλωσε μεταξύ άλλων "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7" η διοικήτρια του Καραμανδανείου Βασιλική Γεωργιοπούλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top