Σε κόκκινο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ η Λαμία – Τριπλασιάστηκε η στάθμη του Σπερχειού

Φόβοι για πλημμύρες

Σε κόκκινο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ η Λαμία

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος για πιθανή αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στη Φθιώτιδα, καθώς εξαιτίας των βροχών που πλήττουν την περιοχή τις τελευταίες ώρες η στάθμη του Σπερχειού ποταμού έχει τριπλασιαστεί, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν εμφανιστεί προβλήματα.

Προβλήματα σημειώθηκαν επίσης και λόγω της έντονης χιονόπτωσης στη Λαμία, καθώς για τρεις ώρες περίπου η αστυνομία χρειάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα και στο δρόμο Λαμίας – Άμφισσας στον Μπράλο, στο 51ο χλμ. και στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου στην περιοχή του Τυμφρηστού.

Η ένταση της χιονόπτωσης ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και η χιονόπτωση έφτασε μέχρι παρυφές στη βόρεια πλευρά της πόλης της Λαμίας.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα όλη τη νύχτα μέχρι το ξημέρωμα έδιναν μάχη να διατηρήσουν ανοιχτό το δρόμο. Την ίδια χρονική περίοδο τα Ι.Χ. κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Από τις εφτά το πρωί και μετά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και εξελίσσεται ελεύθερα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στο υπόλοιπο του νομού μέχρι τα ξημερώματα υπήρχαν έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες έχουν σταματήσει από τις 8 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά το επαρχιακό δίκτυο με την παρέμβαση των μηχανημάτων της Περιφέρειας Στερεάς και των δήμων έχουν ανοίξει όλοι δρόμοι και μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top