ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες: ΑΚΥΡΟΣ και επίσημα ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών

Και τυπικά αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά-Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

ΣτΕ:Και τυπικά αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

«Κρίθηκε πως η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων για τη διαγωνιστική διαδικασία στον υπουργό επικρατείας αντίκειται στο άρθρο 15 παρ.2 του συντάγματος(που αφορά στην αρμοδιότητα του ΕΣΡ)»:

Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικ. Σακελλαρίου ανακοίνωσε πριν από λίγο την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την οποία έγιναν δεκτές οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Συγκεκριμένα με την απόφαση ακυρώθηκαν:

-Η απόφαση του υπουργού επικρατείας για μεταβίβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας στην γενική γραμματεία ενημέρωσης -

-Η απόφαση του γενικού γραμματέα ενημέρωσης περί συστάσεως 5μελούς επιτροπής για τη διενέργεια του διαγωνισμού. 

Η ανακοίνωση αυτή συνιστά δημοσίευση της απόφασης, το σκεπτικό της οποίας αναμένεται να γίνει γνωστό σε λίγη ώρα.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την επίσημη ανακοίνωση:

Με την 95/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατόπιν της Ε. 1385/4.5.2016 αιτήσεως ακυρώσεως της «ANTENNA TV Α.Ε.», ακυρώθηκαν:

α) η 4297/1.3.2016 απόφαση του Υπουργού Επικρατείας «Μεταβίβαση επιμέρους αρμοδιοτήτων της διαγωνιστικής διαδικασίας αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων της διαγωνιστικής διαδικασίας» (Β΄ 518/1.3.2016) και

β) η 10214/20.5.2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας περί «συστάσεως-συγκροτήσεως» Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας του ανωτέρω διαγωνισμού, κριθέντος, κατά πλειοψηφία, ότι  οι διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 2Α του ν. 4339/2015 (Α΄ 133), όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο τρίτο του ν. 4367/2016 (Α΄ 19), με τις οποίες η αρμοδιότητα για την διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας, κατά την πρώτη εφαρμογή του θεσπιζομένου με τον ανωτέρω ν. 4339/2015 συστήματος, ανατίθεται στον Υπουργό στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αντίκεινται στο άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top