ΘΑΜΜΕΝΗ στο χιόνι για 5η μέρα η Κύμη Ευβοίας χωρίς ρεύμα και νερό

Διασώστες μοιράζουν τρόφιμα στους εγκλωβισμένους

Δεν έχει τελειωμό η ταλαιπωρία των κατοίκων της Εύβοιας. Η Κύμη αλλά και πολλοί οικισμοί εξακολουθούν να βρίσκονται αποκλεισμένοι και οι κάτοικοι είναι για 5η ημέρα χωρίς ρεύμα και νερό. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής είναι σε απόγνωση.

«Ο κρατικός μηχανισμός μέχρι στιγμής είναι ανύπαρκτος. Παλεύουμε μόνοι μας, με πενιχρά μέσα», λέει κάτοικος στην κάμερα του STAR και στον Γιώργο Σαραντάκο.

Στην οδό Αθηνών, στο βόρειο τμήμα της Κύμης, δεν έχουν φτάσει ακόμα τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι κάτοικοι ανοίγουν τις εισόδους των σπιτιών τους με το φτυάρι αφού το χιόνι έχει φτάσει το 1,5 μέτρο.

Με φτυάρια στα χέρια οι κάτοικοι της Κύμης απομακρύνουν το χιόνι από τα αυτοκίνητα τους αλλά και από τις εισόδους των σπιτιών τους για να βγουν έξω μετά από 5 ημέρες!

Οι κάτοικοι περπατούν με προσοχή κρατώντας ξύλα και ομπρέλες. Δίπλα τους περνούν αυτοκίνητα του Ερυθρού Σταυρού. Το κλιμάκιο Σαμαρειτών Διασωστών έχει μεταβεί στην περιοχή για να βοηθήσει τους κατοίκους και να τους μοιράσει τρόφιμα.

Την ίδια ώρα ένα ζευγάρι παρ΄ ολίγο να χάσει τη ζωή του πριν από λίγα 24ωρα. Έμεναν στην περιοχή Μισόκαμπος όταν σώθηκαν την τελευταία στιγμή από άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Έπαθα αναθυμιάσεις από γεννήτρια γιατί δεν είχαμε ρεύμα και έπεσα σε κώμα, με πήραν από κώμα και με σώσανε», λέει ο Ταξιάρχης Αντωνίου.

Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση η σύζυγος του κατάφερε να επικοινωνήσει με την αδερφή της και εκείνη με τη σειρά της να πάρει την πυροσβεστική υπηρεσία.

«Σε λιπόθυμη κατάσταση είχα αφήσει κλειδιά έξω από την πόρτα. Δώσαμε πρώτες βοήθειες, κάνανε τεχνητές αναπνοές, τον μετεφεραν με φορείο», λέει η  Άννα Αντωνίου.

Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της περιοχής

Τα ζώα στις κτηνοτροφικές μονάδες βρίσκονται στο έλεος του Θεού. Κάποιοι κτηνοτρόφοι κατάφεραν να περπατήσουν ώρες μέσα στα χιόνια και να φτάσουν κοντά στα ζώα. Άλλοι είναι αποκλεισμένοι εκεί για μέρες.

«Το χιόνι εδώ ξεπερνάει τα 3 μέτρα. Έχουμε τρομερές απώλειες στα ζώα μας. Βρισκόμαστε εδώ πάνω από 4 μέρες, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό. Εδώ όπως βλέπετε είναι κάποια πρόβατα με κάποια κατσίκια τα οποία είναι ετοιμοθάνατα», λέει κτηνοτρόφος στο STAR.

Οι οικισμοί Καλημεριάνοι, Καλλιανοί, Ανδρονιάνοι, Πύργος και Βίταλα είναι ακόμα αποκλεισμένοι. Οι κάτοικοι έκαναν μόνοι τους μονοπάτια για να μπορούν να κυκλοφορούν και περπατούν ανάμεσα από τεράστιους λόφους χιονιού.

Τραγική είναι η κατάσταση και στα Βίταλα. Έκκληση για βοήθεια κάνει μέσα από το STAR ο πρόεδρος του χωριού.

«Δεν έχουν καθαρίσει τίποτα. Επικοινωνούμε με όλη τη δημοτική αρχή και με την περιφέρεια. Όλοι μου λένε «θα στείλουν μηχανήματα, θα στείλουν μηχανήματα» και μηχανήματα δεν βλέπω. Έχουμε αρρώστους, φάρμακα δεν έχουν, οι δρόμοι είναι κλειστοί. Πολύ χιόνι, νερό δεν έχουμε. Λιώνουμε το χιόνι για να πλυθούμε. Τα μαγαζιά έχουν μείνει από νερό, από τρόφιμα», σημείωσε ο Βελησσάριος Χουλιάρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top