Οι επιθέσεις με καλάσνικοφ που «γαζώνουν» την ασφάλεια

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

Η επίθεση με το καλάσνικοφ που έγινε το πρωί στη Χαριλάου Τρικούπη, μόνο τυχαία δεν είναι. Οι επιθέσεις με τέτοιου είδους όπλο, φαίνεται ότι ήταν ο τρόπος δράσης που επέλεγαν ο Νίκος Μαζιώτης, η Πόλα Ρούπα, αλλά και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΥΡΟ

Ένα θαύμα έσωσε τον μόλις 21 ετών αστυνομικό Διαμαντή Μαντζούνη. Ήταν φρουρός στο υπουργείο πολιτισμού στα Εξάρχεια, όταν ο Επαναστατικός Αγώνας του Νίκου Μαζιώτη πυροβόλησε εναντίον του με καλάνσικοφ και τον τραυμάτισε σοβαρά. Στο σημείο βρέθηκαν 27 κάλυκες.

27/10/2009 Α. Τ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ- ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗΚΑΝ ΕΞΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Έξι αστυνομικοί πέφτουν σοβαρά τραυματισμένοι από τα πυρά ενόπλων με καλάσνικοφ. Άφωνο έμεινε το πανελλήνιο από την αιματηρή επίθεση που δέχθηκαν οι ένστολοι έξω από το τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Ήταν 27 Οκτωβρίου του 2009.

99 κάλυκες βρέθηκαν στο σημείο. Ήταν η πρώτη και η τελευταία επίθεση της οργάνωσης ΟΠΛΑ.

14 -1- 2013 ΓΑΖΩΣΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Οι τρομοκράτες στέκονται απέναντι από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού. Είναι 2 τα ξημερώματα. Ο ένας κρατά καλάσνικοφ και ο άλλος ρουκετοβόλο.

Οι σφαίρες από το καλάσνικοφ βρίσκουν το στόχο τους ακριβώς το γραφείο του τότε προέδρου Αντώνη Σαμαρά, ενώ το ρουκετοβόλο δεν λειτουργεί.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με προκήρυξη της η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

30-12-13 ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΠΙΤΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ 60 ΣΦΑΙΡΕΣ

Με δυο καλάσνικοφ, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα γάζωσαν τρομοκράτες το σπίτι του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι στις 30 Δεκεμβρίου του 2013.

Για καλή του τύχη ο αστυνομικός φρουρός ήταν μέσα στο κουβούκλιο.

Ακόμη και στο παιδικό δωμάτιο οι αστυνομικοί βρήκαν βολίδες ενώ συνολικά μάζεψαν περισσότερους από 60 κάλυκες. Και αυτή την επίθεση ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση ομάδα λαϊκών αγωνιστών.

12 /12/2014 ΨΥΧΙΚΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Περίπου εξήντα σφαίρες έριξαν οι τρομοκράτες μέσα από ένα αυτοκίνητο στο κτίριο που στεγάζεται η πρεσβεία του Ισραήλ. Ένα ακόμη χτύπημα που ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση, Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Τρομοκρατική οργάνωση που οι αστυνομικοί χρεώνουν στο Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top