Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Κύμη, Σκόπελος, Αλόννησος – Χωρίς ρεύμα για τρίτη μέρα

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Στην κατάψυξη βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας, με την Κύμη, τη Σκόπελο και την Αλόννησο να έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού το χιόνι έχει ξεπεράσει το 1,5 μέτρο και έχει καλύψει τα πάντα.

(Κύμη)

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννη, ο οποίος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, στην Κύμη, τουλάχιστον δέκα χωριά είναι αποκλεισμένα, ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν η Αλόννησος και η Σκόπελος, αφού πολλά χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο.

(Κύμη)

Σήμερα, αναμένεται κλιμάκιο από υπαλλήλους της ΔΕΗ και από την Πυροσβεστική Μαγνησίας να μεταβεί στην Αλόννησο, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα. Ήδη το 40% του δικτύου ηλεκτροδότησης έχει αποκατασταθεί, όμως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί 100%.

(Σκόπελος)

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το χιόνι σε μερικές περιοχές έχει φτάσει ακόμα και τα δύο μέτρα, ενώ από τους θυελλώδεις ανέμους, δέντρα έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να προκληθούν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

(Κύμη)

Ίδιο το σκηνικό και στη γειτονική Σκόπελο, όπου μεταφέρεται γκρέιντερ για να καταφέρουν οι αρχές να ανοίξουν τους αποκλεισμένους δρόμους.

(Κύμη)

Και η Κύμη βρίσκεται στο επίκεντρο του χιονιά, με την περιοχή να έχει αποκλειστεί από τα χιόνια και να έχει ζητηθεί η συνδρομή του στρατού, ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι.

(Κύμη)

Οι κάτοικοι που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και ζεστό νερό για πάνω από ένα 24ωρο περιμένουν υπομονετικά να εξασθενήσει το κύμα της κακοκαιρίας, την ώρα που η χώρα θρηνεί ήδη δύο νεκρούς στη Ναύπακτο και στην Κομοτηνή.

(Σκόπελος)

(Σκόπελος)

(Σκόπελος)

(Σκόπελος)

Φωτό: Intimenews, Skopelosnews

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top