Κι όμως κάνει ΚΡΥΟ στην Ελλάδα! ΧΙΟΝΙΑ, ΠΑΓΕΤΟΣ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-Προσοχή στους δρόμους

Δείτε αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει από το βράδυ της Πέμπτης μεγάλο μέρος της χώρας. Η Βόρεια Ελλάδα έχει ήδη ντυθεί στα λευκά, ενώ χιόνια προβλέπονται από το βράδυ της Παρασκευής, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά κάτω από το μηδέν. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ... 

Στην Φλώρινα οι κάτοικοι προσπαθούν με φτυάρια να ανοίξουν τους δρόμους. Η χθεσινή χιονόπτωση το έστρωσε ακόμα και μέσα στην πόλη, με το χιόνι να φτάνει τους 30 πόντους. Αν και για τους κατοίκους είναι συνηθισμένο το φαινόμενο τέτοια εποχή, δεν παύουν να υπάρχουν προβλήματα.

Στην Πτολεμαΐδα, τα αυτοκίνητα έκαναν στους δρόμους τσουλήθρα .Η θερμοκρασία είχε πέσει κάτω από το μηδέν και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε παγοδρόμια.

Στην Κοζάνη χιονίζει από το βράδυ της Πέμπτης και τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό. 

Στους περισσότερους δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ χιονισμένες είναι και πολλές περιοχές της Θράκης.

Και στην Καστοριά, οι θερμοκρασίες είναι πολικές και υπάρχει αρκετό χιόνι! Η λίμνη δεν πάγωσε ακόμη, ωστόσο το κρύο είναι τσουχτερό και οι αρμόδιες αρχές έχουν ρίξει αλάτι στους δρόμους.

ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ  - ΠΑΓΟΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ 

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, εκτός από τα χιόνια θα είναι, όπως προαναφέραμε και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα μεσάνυχτα ο υδράργυρος στην Αθήνα θα δείχνει μόνο 1 βαθμό Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη μείον 5, στη Λάρισα  μείον 2,   στα Ιωάννινα μείον 7, στην Τρίπολη μείον 2 και στην Κοζάνη μείον 10! Και αυτές οι θερμοκρασίες είναι μόνο η αρχή, γιατί ο υδράργυρος θα πέφτει συνεχώς και το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Η Αριάδνη ήρθε με άγριες διαθέσεις, ενώ το κύμα κακοκαιρίας που χτυπά την Βόρεια Ελλάδα, μέσα στις επόμενες ώρες θα κινηθεί νοτιότερα, και δεν αποκλείεται να δούμε χιόνι ακόμα και στο Σύνταγμα!

Στην Πάρνηθα δεν υπήρχαν χιόνια μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο το κρύο ήταν τσουχτερό! Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην Πάρνηθα.

"ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ"

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Σαραντάκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η τροχαία έκανε παράκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τις επόμενες ώρες, γιατί θα δημιουργηθεί παγετός στους δρόμους.

"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ"

Μιλώντας, στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης είπε ότι δεν αποκλείεται να δούμε χιόνι και στο κέντρο της πρωτεύουσας, τονίζοντας ωστόσο ότι τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα βορειότερα τμήματα του νομού. «Θα έχουμε πολύ κρύο στην Αττική, μέχρι και την Τρίτη. Θα χιονίσει στην Χαλκιδική, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στα νησιά του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης, αλλά και στα ορεινά των Κυκλάδων. Οι χιονοπτώσεις θα είναι εντονότερες στις Σποράδες, στα Νότια της Χαλκιδικής και στην Εύβοια. Οι βοριάδες δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στα πλοία, ωστόσο θα υπάρχει παγετός και θερμοκρασίες υπό το μηδέν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Την Κυριακή σε κάποιες περιοχές στην Βόρεια Ελλάδα το θερμόμετρο θα φτάσει τους -20 βαθμούς κελσίου. Μόνο στη Δυτική Ελλάδα και στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς» .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top