Θεοφάνεια: Τολμηρές βουτιές και κλάματα για τον Σταυρό! Το STAR παντού

Mε λαμπρότητα και απρόοπτα τελέστηκε η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων

Ο εορτασμός των Θεοφανείων σημαδεύτηκε  από απρόοπτα!

Στη Λάρισα τρεις ήταν οι θαρραλέοι κολυμβητές που έπεσαν για να πιάσουν το σταυρό στα παγωμένα νερά του Πηνειού. Ο ανθυπασπιστής της 110 Πτέρυγας Μάχης Κωνσταντίνος Αθανασιάς μόλις παρέδωσε τον σταυρό στον Μητροπολίτη ξέσπασε σε κλάματα 

Η Ελένη Καραγιάννη ήταν εκείνη που έπιασε το σταυρό στη Ρόδο. 16 κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα, αλλά τα νερά ήταν θολά και όλοι τους κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να τον εντοπίσουν .

Στα Ιωάννινα το σταυρό τον έπιασε ένας φοιτητής από τη Χιλή που ζει μόνιμα στην πόλη .

Στην Πετρούσσα Δράμας, ο αγιασμός γίνεται σε μια δεξαμενή και οι νέοι του χωριού πέφτουν στα νερά με τα ρούχα, λόγω του ψύχους. 

«Για τον αδερφό μου», φώναζε ο κολυμβητής που έπιασε το σταυρό στα Χανιά. 

Στην Χίο, ο αγιασμός των υδάτων έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή και μόνο ένας άνδρας έπεσε για να τον πιάσει. Οι κακές καιρικές συνθήκες στο Ηράκλειο δεν επέτρεψαν να γίνει η τελετή του αγιασμού. Ωστόσο, οι κολυμβητές βούτηξαν στην παγωμένη θάλασσα και σχημάτισαν με τα σώματα τους το σήμα του σταυρού .

Μέσα στο χιόνι και σε μείον επτά βαθμούς Κελσίου έγινε ο αγιασμός των υδάτων στον Αμύντα στη Φλώρινα .Κάποιοι μάλιστα ήταν ιδιαίτερα τολμηροί και έπεσαν στα παγωμένα νερά.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top