ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ο Έλληνας επιχειρηματίας που γλίτωσε από τον μακελάρη του Reina: Ο Τρύφωνας Σαμαράς μου έσωσε τη ζωή

Όσα δήλωσε αποκλειστικά στο star.gr

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ο Έλληνας επιχειρηματίας που γλίτωσε από τον μακελάρη του Reina: Ο Τρύφωνας Σαμαράς μου έσωσε τη ζωή

«To 2017 δεν μπήκε καλά. Είναι κρίμα να σκοτώνονται νέοι άνθρωποι την ώρα που πάνε να διασκεδάσουν για την πρωτοχρονιά. Θα μπορούσαμε να είμασταν εκεί με Trifonas Samaras πριν δυο μέρες κανονίζαμε να γιορτάσουμε την πρωτοχρονιά στο reina .Συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες των θυμάτων πραγματικά είμαι σοκαρισμένος .Στην πιο καλή περιοχή της Κωνσταντινούπολης, στο πιο διάσημο μαγαζί .#prayforistanbul».

Με αυτή την ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ενημέρωσε ο Νίκος Κοκλώνης τους διαδικτυακούς του φίλους για την τραγωδία που θα μπορούσε να έχει ζήσει και ο ίδιος από κοντά.

Ο γνωστός επιχειρηματίας τελευταία στιγμή άλλαξε τα σχέδια του και γλίτωσε, τόσο ο ίδιος όσο και ο Τρύφωνας Σαμαράς που ήταν μαζί του, από τον μακελάρη που σκόρπισε τον θάνατο στο διάσημο κλαμπ της Κωνσταντινούπολης.

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε ακύρωσαν το τραπέζι που είχαν κλείσει στο Reina, όπου και θα τους έβρισκε η νέα χρονιά και ταξίδεψαν στην Βαρκελώνη. 

Φωτογραφία από την έξοδο του επιχειρηματία το βράδυ των Χριστουγέννων στο Reina

Το star.gr επικοινώνησε με τον Νίκο Κοκλώνη, ο οποίος μας μετέφερε το «ευτύχημα» της ακύρωσης της κράτησης, αλλά και όλα όσα έχει μάθει από πρόσωπα που εργάζονταν στο Reina τη βραδιά της Πρωτοχρονιάς, που βάφτηκε με αίμα.

«Ξεκινήσαμε παραμονή Χριστουγέννων, ημέρα Σάββατο με τον Τρύφωνα να ταξιδέψουμε στην Τουρκία, όπου είχαμε κανονίσει να κάνουμε στην Κωνσταντινούπολη Χριστούγεννα και αλλαγή του χρόνου. Την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων, δηλαδή το βράδυ του Σαββάτου, βγήκαμε και πήγαμε στο Reina, όπου διασκεδάσαμε για τα Χριστούγεννα. Περνούσαμε πάρα πολύ ωραία στην Κωνσταντινούπολη, πήγαμε στο Πατριαρχείο, κάναμε τις διακοπές μας για τα Χριστούγεννα και κλείσαμε – γιατί έπρεπε να κλείσεις 10 ημέρες νωρίτερα – τραπέζι για την αλλαγή του χρόνου πάλι στο Reina. Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα μαγαζιά στην Κωνσταντινούπολη, ίσως το καλύτερο, στην καλύτερη περιοχή. Επειδή, όμως, οι προκρατήσεις ήταν πάρα πολλές, έπρεπε να πάρεις ή VIP τραπέζι ή να έχεις κάποιο γνωστό. Λόγω της γνωριμίας που είχαμε με τον μετρ – είχαμε πάει πάρα πολλές φορές – κλείσαμε τραπέζι για την αλλαγή του χρόνου. Πέμπτη βράδυ και ενώ ήταν όλα κανονισμένα να συνεχίσουμε το ταξίδι της στην Κωνσταντινούπολη, δέχομαι επαγγελματικό τηλεφώνημα από συνεργάτη μου στη Βαρκελώνη, όπου μου ζητάει να βάλουμε ραντεβού την Τρίτη, σήμερα δηλαδή, για να συζητήσουμε για μια συμφωνία που πρέπει να κλείσουμε. Με αφορμή αυτό, μου λέει ο Τρύφωνας ‘είμαστε τόσες μέρες εδώ. Μήπως να πάμε Βαρκελώνη να αλλάξουμε χρόνο να κάνεις κι εσύ το ραντεβού σου και να μη μείνουμε στην Κωνσταντινούπολη;’. Του είπα ότι έχουμε κλείσει τραπέζι και δεν είναι δυνατόν να το ακυρώσουμε το τραπέζι και ότι καλύτερα να ηρεμήσουμε λίγο και τις δουλειές να τις κάνουμε από τις 2 του μήνα. ‘Όχι’ επέμεινε εκείνος. ‘Να πάμε Βαρκελώνη, είναι μια πολύ ωραία πόλη’», είπε.

Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισε, στην... πίεση του Τρύφωνα Σαμαρά να φύγουν από την Πόλη οφείλουν το γεγονός ότι δεν ήταν παρόντες στη «σφαγή» που έγινε στο νυχτερινό κέντρο: «Με την πίεση του Τρύφωνα, την Παρασκευή το βράδυ φεύγουμε και πάμε Βαρκελώνη. Φτάνουμε, λοιπόν, αλλά εγώ έχω πολλές τύψεις για την ακύρωση του τραπεζιού. Δύο ώρες, αφότου έχουν αλλάξει χρόνο – η Κωνσταντινούπολη με την Βαρκελώνη έχουν 2 ώρες διαφορά – παίρνω τηλέφωνο τον μετρ, δεν ξέρω τι έχει γίνει και δεν μου το σηκώνει. Μόλις διαβάζω στο ίντερνετ τι έχει γίνει στο Reina, είμαι σοκαρισμένος. Εξηγώ στον Τρύφωνα τι έγινε. Μας χάλασε η διάθεση, πάθαμε σοκ. Φεύγουμε από το club που ήμασταν στη Βαρκελώνη και αλλάζαμε χρόνο, σχεδόν 00:01 σε εμάς στη Βαρκελώνη και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο σε κατάσταση σοκ. Έπαιρνα τηλέφωνο τον μετρ και δεν απαντούσε. Κυριακή μεσημέρι μου απαντάει στο τηλέφωνο και μου εξηγεί τι ακριβώς έγινε».

Φωτογραφία από άλλη έξοδό τους πριν την Πρωτοχρονιά σε μαγαζί της Κωνσταντινούπολης

 

Όσα είχε διαβάσει, μάλιστα, στο διαδίκτυο ήταν πολύ διαφορετικά από τις εικόνες που του μετέφερε ο μετρ του Reina, όπως δήλωσε ο επιχειρηματίας μιλώντας στο star.gr.

«Εκείνος ήταν μέσα στο κλαμπ. Δεν ήξερε τι γινόταν έξω, γιατί εκείνος εξυπηρετούσε κόσμο που γιόρταζαν το νέο έτος», είπε αρχικά και τα όσα μας μετέφερε είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικά. Σοκαριστικά. «Όπως μπαίνεις στο μαγαζί υπάρχει κάτι σαν ρεσεψιόν για τα εισιτήρια. Το προσωπικό που βρισκόταν εκεί με το που αρχίσαν οι πυροβολισμοί άρχισε να τρέχει προς τα μέσα και να φωνάζει βοήθεια. Ο κόσμος που βρισκόταν μέσα, ακούγοντας τις φωνές, αρχίζει να ποδοπατάει ο ένας τον άλλο μέχρι να μπει ο μακελάρης. Μπαίνοντας μέσα αυτός, από το φόβο τους ορισμένοι που δεν προλάβανε να πηδήξουν στον Βόσπορο – γιατί πάρα πολλοί πήδηξαν για να σωθούν – έχουν πέσει κάτω και για να δείτε πόσο επαγγελματίας ήταν, συνέχισε να πυροβολεί τον κόσμο στα κεφάλια, των ανθρώπων που είχαν πέσει κάτω για να σωθούν. Το προσωπικό είχε βρει καταφύγιο σε ένα σαν παταράκι που υπάρχει στο μαγαζί, άλλοι έχουν κρυφτεί κάτω από τα τραπέζια και μετά… όποιος σώθηκε, σώθηκε. Μετά από αυτό δεν θυμάται τίποτα άλλο. Φόβος, πανικός, κλάματα, ασθενοφόρα».

«Το σοκαριστικό είναι», συνεχίζει, «ότι μιλάμε για ένα enfant gâté club, όπου ήταν δύσκολο να μπεις, υπάρχει πολύ μεγάλος έλεγχος. Μέσα βρισκόταν η υψηλή κοινωνία της Κωνσταντινούπολης. Ήταν νέα παιδιά που πήγαν να διασκεδάσουν και έπεσαν νεκροί. Είναι τραγικό ή μάλλον κάτι παραπάνω από τραγικό που σκοτώνουν αθώους ανθρώπους».

Φωτογραφία από νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης όπου - ευτυχώς τελικά - υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά

Όσο για το κλίμα που του μετέφερε ο μετρ του μαγαζιού ότι επικρατεί σήμερα, δύο μέρες μετά το μακελειό; «Είναι σε πανικό. Δεν πιστεύει ότι θα ανοίξει ξανά το club. Είναι όλοι πανικόβλητοι. Νιώθουν ότι δεν υπάρχει ασφάλεια πουθενά. Ο ίδιος είναι σοκαρισμένος, ποιος δεν θα ήταν; Όσο σκέφτομαι ότι θα ήμουν εκεί με τον Τρύφωνα… Σίγουρα του το χρωστάω. Ο Τρύφωνας μου έσωσε τη ζωή, γιατί εγώ δεν ήθελα να φύγω. Μου το έλεγε κι εκείνος… ‘σκέψου να ήμασταν εκεί’».

 

της Κάσσι Φιλιππιτζή

email: k.filippitzi@star.gr

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top