Ετοιμαστείτε! Έρχεται νέο κύμα ΧΙΟΝΙΑ σε όλη την Ελλάδα – Στο πόδι η κρατική μηχανή

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων

Έρχεται νέο κύμα ΧΙΟΝΙΑ – Στο πόδι η κρατική μηχανή

Συναγερμός έχει σημάνει και πάλι στην κρατική μηχανή για την αντιμετώπιση του νέου κύματος πολικού ψύχους που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης.

Ολόκληρος ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από τον χιονιά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι θερμοκρασίες θα φτάσουν ακόμα και τους -15 βαθμούς Κελσίου.

«Το κύριο μέλημα και ο σχεδιασμός μας είναι οι βασικοί κεντρικοί άξονες, οι κεντρικοί δρόμοι, να παραμείνουν ανοιχτοί. Είμαι βέβαιος και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», είπε στο Πρακτορείο Fm, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης και πρόσθεσε:

«Σε περίπτωση εγκλωβισμού αυτοκινήτου σε δύσκολες συνθήκες, σε κάθε περίπτωση ο οδηγός θα πρέπει να παραμείνει στο αυτοκίνητο, αν μπορέσει να μετακινηθεί στο δεξιό μέρος του δρόμου και να καλέσει σε βοήθεια, είτε το 100 -Τροχαία και Ελληνική Αστυνομία, είτε το 199 -Πυροσβεστική».

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για επικείμενα έντονα καιρικά φαινόμενα και να λαμβάνουν οδηγίες αυτοπροστασίας μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, civilprotection.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top