ΑΝΕΣΤΑΛΗ η απεργία της ΠΝΟ

Ξεκινούν και πάλι τα δρομολόγια των πλοίων - Πρώτη ανάρτηση: 09:18

Την αναστολή των απεργιακών της κινητοποιήσεων αποφάσισε το Σάββατο η ΠΝΟ μετά από εννέα μέρες απεργίας που είχε προκαλέσει αρκετά προβλήματα στον ανεφοδιασμό των νησιών.

 Ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Γ. Χαλάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι η απεργία αναστέλλεται, αφήνοντας όμως όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον.

«Αναστολή της απεργίας και βλέπουμε γιατί τα προβλήματα δε λύθηκαν», είπε, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να στρέφονται εναντίον των ναυτικών οι υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις.

 Στην εκπομπή παρενέβη και ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, ο οποίος σημείωσε ότι μετά από αρκετές ώρες διαπραγματεύσεων, «πρυτάνευσε η λογική».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης ανάμεσα σε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και ναυτικών, καθώς οι αγρότες ζητούσαν να φορτωθούν οι νταλίκες με ευπαθή προϊόντα και να προωθηθούν στις αγορές.

Οι παραγωγοί κινήθηκαν προς το πλοίο BLUE HORIZON και εκτόξευσαν μέχρι και φωτοβολίδες, ενώ οι ναυτεργάτες απάντησαν μέσα από το πλοίο με ρίψεις νερού.

Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι, χωρίς να φορτώσει τις νταλίκες, ενώ κάποιοι θερμοκέφαλοι έβαλαν φωτιά σε εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρείας, η οποία σβήστηκε λίγο αργότερα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top