Καλά Χριστούγεννα Αθήνα! Καλά Χριστούγεννα Ελλάδα! Άναψε το καράβι του Συντάγματος

Γιορτινή ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα

Η Αθήνα φόρεσε και επίσημα τα γιορτινά της, σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Kαμίνης έδωσε το σύνθημα για τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος και 50.000 λαμπιόνια χάρισαν λάμψη και ομορφιά στο κέντρο της πόλης. 

Όπως είπε ο ρεπόρτερ Νίκος Τσιλιπουνιδάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, «τα λαμπιόνια θα ήταν περισσότερα, αν δεν είχαν προηγηθεί τα εκτεταμένα επεισόδια των προηγούμενων ημερών».

Φέτος δεν στολίστηκε δέντρο αλλά καράβι, όπως συνηθίζεται στην ελληνική παράδοση. Το καράβι με τα μπλε του φωτάκια είναι πανέμορφο, και δεν περνά απαρατήρητο από περαστικούς και τουρίστες.  

Από νωρίς η μπάντα του Δήμου Αθηναίων υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Σάμι Αμίρη έβαλε τον κόσμο σε Christmas mood, με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

«Η Αθήνα υποδέχεται  με ομοψυχία τα φετινά Χριστούγεννα. Χριστούγεννα ελπίδας και αισιοδοξίας. Γιορτάζουμε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς – κάτοικοι, επισκέπτες, άνθρωποι που βρέθηκαν στην Αθήνα παρά τη θέλησή τους και στο ταξίδι της αναζήτησης για μια καλύτερη ζωή.  Γιορτάζουμε μαζί, όπως ζούμε μαζί και αγωνιζόμαστε μαζί, για μια νέα, δυναμική και δημιουργική πορεία της πόλης. Για μια Αθήνα που γίνεται εργαστήρι καινοτομίας και πολιτισμού! Για μια Αθήνα που κερδίζει σε διεθνή αναγνώριση, σε διακρίσεις, στις προτιμήσεις των χιλιάδων επισκεπτών, στις καρδιές των νέων», είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Καμίνης, τονίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν στην πόλη πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

Γιορτινό το κλίμα και στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με πολλή μουσική επικρατούσε το βράδυ της Παρασκευής και στη Νέα Ερυθραία.

Μικροί και μεγάλοι έσπευσαν στην πλατεία της Νέας Ερυθραίας, παρακολούθησαν την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, και διασκέδασαν με καλλιτέχνες που τραγούδησαν live, ξεφεύγοντας για λίγο από τα προβλήματα και τις σκέψεις της καθημερινότητας! 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top