ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ το Χίλτον-ΔΕΙΤΕ ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες

Αλλάζει ιδιοκτήτη ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Αθήνας.

ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ το Χίλτον-ΔΕΙΤΕ ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες

​Στην υπογραφή της συμφωνίας για την αγορά του 97,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιονική Ξενοδοχεια και Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας εταιρίας του Ηilton Athens, προχώρησε η εταιρεία Home Holdings Συμμετοχών Α.Ε., με μετόχους τις ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V.

42432.jpg
Η συμφωνία ακολουθεί την απόφαση της Alpha Bank A.E. της 5ης Αυγούστου, με την οποία η κοινοπραξία των παραπάνω εταιρειών επιλέχθηκε ως προτιμητέος επενδυτής στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών που υποβλήθηκαν στο διεθνή διαγωνισμό.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, που τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η εταιρία θα προβεί σε νέα ανακοίνωση.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της ΙΞΕ (67 εκατ. ευρώ), ανέρχεται σε ποσό 142 εκατ. και υπόκειται σε συνήθη, για αντίστοιχες συναλλαγές, μηχανισμό αναπροσαρμογής κατά την ημέρα της ολοκληρώσεως της συναλλαγής.

Η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την τράπεζα και πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του σχεδίου αναδιαρθρώσεως, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2015.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως της εγκρίσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται εντός του 2016.

Με την ανακοίνωση της οριστικής αυτής συμφωνίας αλλάζει ιδιοκτήτη ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Αθήνας.

Το Hilton Αθηνών ξεκίνησε την λειτουργία του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1963 και αποτέλεσε το πρώτο παράρτημα διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας που άνοιξε ποτέ στην Αθήνα.

1934629.jpg

Ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του Hilton Athens

Σχετικά με τη D - Marine Investments Holding B.V.: Η D - Marine Investments Holding B.V. εδρεύει στην Ολλανδία (Άμστερνταμ).

Η εταιρεία δραστηριοποιείται ως θυγατρική της τουρκικής Dogus Holding A.S. Ο όμιλος Dogus ιδρύθηκε το 1951 και απασχολεί περισσότερους από 55.000 εργαζόμενους.

Κατέχει δεσπόζουσα θέση στην τουρκική και διεθνή οικονομία με παρουσία σε 8 βασικούς τομείς - χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αντιπροσώπευση αυτοκινητοβιομηχανιών, κατασκευές, μέσα μαζικής ενημέρωσης, τουρισμός, διαχείριση ακινήτων, ενέργεια και εστίαση - με περισσότερες από 330 θυγατρικές και συγγενείς εταιρείες.

Με έτος ίδρυσης το 1976, ο τουριστικός βραχίονας του ομίλου, Dogus Tourism Group, δραστηριοποιείται στους τομείς της φιλοξενίας (D - Hotels and Resorts), του θαλάσσιου τουρισμού - μαρινών (D - Marin) και MICE (Antur).

H D - Hotels and Resorts κατέχει (εξ ολοκλήρου ή μέσω συνεργασιών) και διαχειρίζεται πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, beach και yacht clubs στην Τουρκία, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Καραϊβική, εγκατεστημένα σε ιστορικούς προορισμούς παγκόσμιας φήμης και κάλλους.

Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε., με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, είναι εταιρία ανάπτυξης και διαχείρισης τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ο φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino στη Μεσσηνία, μίας από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο.

Στον όμιλο εταιριών Costa Navarino συμμετέχει από το τέλος του 2014 και ο σαουδαραβικός όμιλος Ολαγιάν, ως τέταρτος ισότιμος μέτοχος με κάθε έναν από τους τρεις υφιστάμενους μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top