Αλιβιζάτος: «Άμεσος ο εκβιασμός σε βάρος του αντιπροέδρου του ΣτΕ»

«Αυτό το πλέγμα δημοσιογράφων που διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα του δικαστή, πρέπει από κάπου να καθοδηγείται»

Αλιβιζάτος: «Άμεσος ο εκβιασμός σε βάρος του αντιπροέδρου του ΣτΕ»

Μετά την πρωτοφανή διαπόμπευση του αντιπροέδρου του ΣτΕ, από την «Αυγή» και μερίδα του Τύπου που κατά τα… «αριστερά ήθη» κρέμασε το όνομα του στα μανταλάκια διαρρέοντας προσωπικά δεδομένα σχετικά με την εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατά το έτος 2014, αλλά κα�� την… εντελώς «τυχαία» πειθαρχική έρευνα που διετάχθη μόλις μια μέρα πριν την τρίτη και πολύ κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τον εγνωσμένου κύρους δικαστικό, ο Νίκος Αλιβιζάτος με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για άμεσο εκβιασμό του αντιπροέδρου του ΣτΕ.

«Εν όψει διασκέψεως υπήρξε μια πρώτη κυκλοφορία κάποιων πληροφοριών χωρίς ονόματα χωρίς τίποτα, προκειμένου να ελέγξουμε ο στοχοποιημένος δικαστής τι στάση θα τηρήσει. Έρχεται η πρώτη διάσκεψη και την επομένη επαναλαμβάνεται η προειδοποιητική βολή εν όψει της επόμενης διάσκεψης. Πάλι τεστάρουμε ποια θα είναι η στάση του ενδιαφέρομενου εκεί και όταν πλέον βλέπουμε ότι ακολουθεί τη συνείδησή του βγαίνει πλέον το όνομα» δήλωσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

Μάλιστα τόνισε όλο νόημα, πως δεν νομίζει ότι «τέτοια μεθόδευση έχει ακολουθηθεί σε βάρος άλλου δικαστή και δη ανώτατου», εκφράζοντας την εντύπωση πως:

«Αυτό το πλέγμα δημοσιογράφων (σ.σ. που διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα του δικαστή) πρέπει από κάπου να καθοδηγείται».

Τέλος, σχολιάζοντας την χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, το οποίο με 16-9 έκανε παραδεκτές τις προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κύριος Αλιβιζάτος είπε:

«Είναι τόσο κραυγαλέες οι παραβιάσεις του συντάγματος που δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα παιχθούν στο επίπεδο του βασίμου (στην επόμενη διάσκεψη), εκεί πιστεύω ότι η πλειοψηφία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣτΕ: ΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ με 16-9 οι προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

Μυρίζει μπαρούτι: Κατεπείγουσα έρευνα για την υποκλοπή των e-mail του αντιπροέδρου του ΣτΕ

ΟΧΙ ΜΑΥΡΟ ��ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ: Το star.gr στη συγκέντρωση δημοσιογράφων και τεχνικών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top