ΟΡΙΑΚΑ λειτουργεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο λόγω έλλειψης προσωπικού!

Μία νοσηλεύτρια τη νύχτα καλείται να φροντίσει 30 με 40 ασθενείς!

ΟΡΙΑΚΑ λειτουργεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο λόγω έλλειψης προσωπικού!

​Στα όρια της εξόντωσης είναι οι νοσηλευτές και το προσωπικό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Στους περισσότερους οφείλονται δεκάδες ρεπό και άδειες από το 2014, ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη στις εφημερίες, όπου η αναμονή φτάνει και τις πέντε ώρες, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου.

Όταν σε μέρα εφημερίας το Ιπποκράτειο στην Αθήνα κάνει 113 εισαγωγές και 600 άτομα περνούν από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, όταν η προσέλευση των ασθενών έχει αυξηθεί κατά 30% από την αρχή της κρίσης... εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως το να λείπει προσωπικό από το νοσοκομείο, σημαίνει σταδιακή κατάρρευση του συστήματος!

«Η κατάσταση έχει γίνει αποκαρδιωτική, υπάρχει μια εργασιακή κόπωση, η οποία καθημερινά γίνεται όλο και πιο έντονη» δηλώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Δημήτρης Κουρουβαλάκης.

Στο Ιπποκράτειο υπάρχουν 390 κενές οργανικές θέσεις, από τις οποίες οι 240 αφορούν νοσηλευτές.

Υπάρχουν εργαζόμενοι με 80 χρωστούμενα ρεπό αλλά και άλλοι με υπόλοιπα αδείας από το 2014 και το 2015.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι μία νοσηλεύτρια τη νύχτα, καλείται να φροντίσει 30 με 40 ασθενείς.

«Οι ελλείψεις είναι τεράστιες. Όλα τα νοσηλευτικά τμήματα, -χειρουργεία, μονάδες- δουλεύουν στο κόκκινο, κάτω από τα όρια ασφαλείας. Οι βάρδιες μετά δυσκολίας βγαίνουν» περιγράφει, ο κ.Χρήστος Παπαναστάσης, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων Ιπποκράτειου.

«Δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να ξεκουραστούν. Η εργασία είναι εξαήμερη και επταήμερη χωρίς ξεκούραση» επισημαίνει ο κ. Κουρουβαλάκης.

Εκτός από τους εργαζομένους που είναι στα όρια της εξόντωσης, την πληρώνουν και οι ασθενείς που σε μέρα εφημερίας θα πρέπει να περιμένουν πάνω από 5 ώρες για να τους δει γιατρός. Μεγάλη καθυστέρηση υπάρχει και στις εξετάσεις που γίνονται πριν την εισαγωγή του ασθενούς. Έτσι κάποιοι παίρνουν το ρίσκο και επιστρέφουν στο σπίτι...

Τα τελευταία 6 χρόνια δεν έχουν γίνει νέες προσλήψεις. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, μέσω των σχετικών προκηρύξεων καταλαμβάνουν τις θέσεις εργαζόμενοι σε άλλες υπηρεσίες υγείας, αξιοποιώντας το θεσμό της εθελοντικής κινητικότητας. Κι όμως οι Έλληνες πολίτες υπερφορολογούνται για να μην έχουν τελικά… ούτε αξιοπρεπή περίθαλψη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top