Επί 13 χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της!

Είχε αρχίσει να επιστρέφει χρήματα πριν την ανακαλύψουν

Επί 13 χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της!

​Τη σύνταξη αναπηρίας της πεθαμένης μητέρας της εισέπραττε για 13 χρόνια μια γυναίκα και χθες κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, απ’ όπου και κρίθηκε ένοχη για απάτη.

Αν και η ίδια ισχυρίσθηκε ότι είχε δηλώσει το θάνατο της μητέρας της, το Δημόσιο συνέχισε να καταβάλει την αναπηρική σύνταξη, κόβοντας μόνο την κανονική, από τον Αύγουστο του 1999 έως και τον Ιούλιο του 2012 και το ποσό που της καταλογίζεται είναι 67.330 ευρώ. Αυτό όπως η ίδια λέει, το αντιλήφθηκε 5 χρόνια μετά.

Άρχισε να κάνει αναλήψεις για να καλύψει ιατρικά έξοδα. Από τον Ιούνιο του 2012 αποφάσισε να ξεκινήσει την επιστροφή χρημάτων.

Μάλιστα, ο συνήγορός της, Αντώνης Κατσάς, σημείωσε ότι η πελάτισσά του συγκέντρωσε ένα σημαντικό ποσό για να το επιστρέψει, αλλά στην εφορία δεν το δέχτηκαν, λέγοντάς της ότι μπορεί να καταβάλει μόνο εξ ολοκλήρου το ποσό και όχι τμηματικά.

Η ίδια η κατηγορουμένη ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο για ��ην πράξη της, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή παίρνει σύνταξη 460 ευρώ και δίνει τα 360 ευρώ για να εξοφλήσει. Παραδέχτηκε ότι δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε, γι’ αυτό και άρχισε να επιστρέφει τα χρήματα πριν καν την ενοχλήσει οποιοσδήποτε.

Τελικά, το δικαστήριο την έκρινε ένοχη και την καταδίκασε σε κάθειρξη 5 ετών, αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό ότι με πράξεις της προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης της. Επίσης, της έδωσε την ευκαιρία η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top