Θρίλερ σε εξέλιξη για περίπου 300 επιβάτες του Norman Atlantic

Ρυμουλκείται υπό κλίση το πλοίο-Τρομερή η κακοκαιρία - Πρώτη ανάρτηση: 28/12/2014 - 20.30

Θρίλερ σε εξέλιξη για περίπου 300 επιβάτες του Norman Atlantic
Νύχτα αγωνίας και τρόμου θα είναι η νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα για πάνω από 300 επιβαίνοντες που βρίσκονται στο Norman Atlantic αλλά και τους συγγενείς του.

Οι σωστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σκοτάδι αλλά κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Θα είναι πολύ δύσκολη η νύχτα. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα καταφέρουμε να διασώσουμε όλους όσους επιβαίνουν. Έχει στηθεί γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης υπό πολύ αντίξοες συνθήκες».

Όσο περνάει η ώρα ανεβαίνει ο αριθμός των διασωθέντων, οι οποίοι πλέον ανέρχονται σε 195, σύμφωνα με το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό
(176, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές). Δυστυχώς, ο μέχρι τώρα απολογισμός περιέχει και έναν νεκρό ελληνικής καταγωγής.

Το ευτύχημα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας αγνοούμενος, ενώ φαίνεται να έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Norman Atlantic.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, έχει προσδεθεί το πλοίο με ρυμουλκό που έχει καταφθάσει από το Πρίντεζι και θα το ρυμουλκήσει στις ιταλικές ακτές, ωστόσο προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά αυτή η απόφαση των Ιταλών καθώς είναι πολύ πιο κοντά οι αλβανικές ακτές. Σε κάθε περίπτωση, η ρυμούλκηση δεν γίνεται άνευ εμποδίων αφού για δεύτερη φορά λίγο πριν τις 22.00 έσπασε ο κάβος της ρυμούλκησης.

Υπό κλίση 7 μοιρών είναι, εξάλλου, το πλοίο σύμφωνα με ιταλικά μέσα, το οποίο φαίνεται ότι προκλήθηκε από το νερό που έχει πέσει μέσα στο πλοίο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις ιταλικές αρχές, που έχουν την ευθύνη των επιχειρήσεων (ειδικότερα το Ιταλικό Ναυτικό), ενώ όπω ξεκαθάρισε ο κ. Βαρβιτσιώτης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Ματέο Ρέντσι ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο καιρός ο μεγαλύτερος εχθρός της διάσωσης

Ο καιρός είναι ιδιαίτερα άγριος στην περιοχή και έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες.

Η βροχή είναι πολύ δυνατή και οι άνεμοι φθάνουν έως και τα 8 μποφόρ. Μάλιστα, την περιοχή χτύπησε και ανεμοστρόβιλος!

Το σωστικό έργο είναι τρομακτικά δύσκολο με τα κύματα να ξεπερνούν τα 4 μέτρα! Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top