Απεργιακό μπλακ άουτ την Τετάρτη

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς-Μετ εμποδίων οι μετακινήσεις

Απεργιακό μπλακ άουτ την Τετάρτη

​Παραλύει την Τετάρτη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ που διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική.

Η απεργι��κή συγκέντρωση των συνδικάτων έχει προγραμματισθεί για τις 11 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ χωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ το πρωί της ίδιας ημέρας, στις 10.00, στην πλατεία Ομονοίας.

Ποιοι απεργούν

Την Τετάρτη με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς απεργούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι.


Στην απεργία των συνδικάτων συμμετέχουν, επιπλέον, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες εφορίες.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα φαρμακεία της Αττικής εκτός από τα εφημερεύοντα.

Οι δικαστικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Προβλήματα στις μετακινήσεις θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη, το επιβατικό κοινό, λόγω της 24ωρης απεργίας ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, τα μεγαλύτερα προβλήματα θα υπάρξουν στις μετακινήσεις με τα τρένα, τον προαστιακό και τα τρόλεϊ, αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μετέχουν με 24ωρη απεργία.

Η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών θα επηρεάσει και τα δρομολόγια του Μετρό, με αποτέλεσμα οι συρμοί να τερματίζουν στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Λόγω της απεργίας, ματαιώσεις θα υπάρξουν και στα βραδινά δρομολόγια των τρένων την Τρίτη. Σημειώνεται, πάντως, πως οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους απειλούν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και τις μέρες του Πάσχα, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις.

Τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, καθώς το προσωπικό εξακολουθεί να είναι επιστρατευμένο.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top