Στα χέρια του Ι.Σαββίδη το «Κόκκινο Σπίτι» στην Αγία Σοφία

O θρύλος του …στοιχειωμένου σπιτιού

Στα χέρια του Ι.Σαββίδη το «Κόκκινο Σπίτι» στην Αγία Σοφία

Μετά τη βίλα Ζαρντινίδη απέκτησε μέσα σε διάστημα 5 μηνών, το δεύτερό του «ανάκτορο», το γνωστό «στοιχειωμένο κόκκινο σπί��ι» στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.
Ο λόγος για τον επιχειρηματία και μεγαλομετόχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Η αγορά του ακινήτου- σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με παράγοντες της τοπικής κτηματαγοράς, στο ποσό αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστούν αρκετά εκατομμύρια επιπλέον για την αναστήλωση του κτιρίου, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και δεκαετίες.

Το «Κόκκινο Σπίτι»

Το «Μέγαρο Λόγγου» ή αλλιώς κόκκινο σπίτι ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1926 και ολοκληρώθηκε το 1928 για λογαριασμό του βιομήχανου Ιωάννη Λόγγου, που καταγόταν από την Νάουσα. Ο Λόγγος ήταν ιδιοκτήτης μιας τεράστιας και πολύ εξελιγμένης κλωστοϋφαντουργίας. Το φανταστικό ��υτό κτήριο ήταν έργο του αρχιτέκτονα Τζενάρι.Και από εκεί ξεκινάει ο “Θρύλος μυστηρίου” που κρύβει αυτό το σπίτι…Η «Ανώνυμος Οικοδομική Εταιρία Νέων Χωρών» που κατασκεύασε το κτίριο, χρεοκόπησε παραδόξως λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου, και συγκεκριμένα το 1931. Η βιομηχανική μονάδα του Λόγγου στην Νάουσα καταστράφηκε από πυρκαγιά, επίσης λίγα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου. Όλα αυτά έδωσαν τροφή για σενάρια!

Η όψη του κτιρίου με τα χρόνια δημιούργησε διαφόρους μύθους. Το σπίτι θεωρείται από πολλούς σαν στοιχειωμένο. Άλλοι λένε ότι κατοικείται από «Βρυκόλακες»… Διάφοροι άλλοι θεωρούν ότι υπάρχει μια κατάρα για το σπίτι. Αυτοκτονίες, άνθρωποι που τρελαίνονται και μυστήρια γεγονότα έχουν συνδεθεί με το συγκεκριμένο σπίτι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top